mandag 2. mars 2020

Opplevelser kan ikke måles i kroner


Da vi kjøpte ferieleilighet på Sørlandet, måtte vi love ungene at det ikke skulle gå utover «normale» ferier. De er oppvokst med mye reising, og ønsket absolutt ikke å tilbringe hele sommerferien på Sørlandet. De ville til utlandet! 

Ungene begynte å bli såpass store at vi kunne reise på andre typer ferie enn charter; litt lengre og kombinere med litt storbyferie. Det første "langreise"-året reiste vi til Aruba. Året etter ble hele familien smittet av USA-«feber»! Sommerferie har fra da av blitt lagt dit hvert eneste år. I 2014 var vi i New York og Florida, 2015 i Texas, 2016 i Texas og Louisiana, 2017 i New England-området, 2018 i California og 2019 i New England igjen, med en svipptur innom Canada. Vi har i løpet av de siste 6 sommerferiene vært i 19 stater, noe som visstnok tilsier 38% av USA. I tillegg har jeg både alene, og sammen med Mann, hatt en del langweekend-turer til USA.



Vi satt og snakket om reising og ferie i lunsjen på jobb her om dagen, og en kollega regnet raskt sammen at vi måtte ha brukt nær – om ikke over – en million til sammen på ferier de siste 7 årene. Sånn har jeg aldri tenkt. Ja, det er dyrt å reise til USA, men jeg har aldri lagt sammen og sett totalsummen. Det er skremmende mye penger, og jeg vil helst ikke tenke på det. 

På den andre siden; vi har samlet 19 stater med minner! Vi har stått opp midt på natten for ut og fiske hai i morgengryet, fisket alligator-gar om natten med hodelykt og pil-og-bue, fisket rokke med pil-og-bue, og vært på kanin- og villsvinjakt i Texas, vi har vært på hummer festival i Maine, har padlet kajakk i Cape Cod, kjørt airboats i Everglades, svømt med ville delfiner i California... Opplevelsene vi har hatt er så mange - altfor mange til at de kan ramses opp - og så store, og de kan slett ikke måles i penger.

Kjørende langs veien i Vermont så vi plutselig dette skiltet:



Bare å få sett det er nesten verdt en million kun i seg selv ...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar