torsdag 12. mars 2020

Ferieplanlegging

Årets sommerferie er bestilt, eller, i hvert fall flybilletter til årets sommerferie.

Det var aldri noe spørsmål OM vi skulle til USA i år også, det var mer HVOR. Jeg stortrives de fleste steder 'over there', utenom i California, så den staten var uaktuell. Alle kunne godt tenke seg tilbake til Texas, men vi fant ikke flybilletter innen rimelighetens grenser dit. Jeg kunne godt tenke meg New England området igjen, men da satte Sønn foten ned siden vi var der både i 2017 og 2019. Han ville ha noen nye stater på sin liste. Han kunne godt tenke seg å gjøre the Deep South; Louisiana, Mississippi og Alabama. Det var imidlertid ikke jeg like giret på. Hadde vi dratt til Texas hadde det vært en ting, men ikke siden det ikke ble Texas i år. Det er jammen ikke lett når 3 personer skal bli enige om sommerferie.

Jeg fant fram kartet over hvilke stater vi allerede hadde vært i, og søkte litt på nettet etter til hvor vi kunne få flybilletter til en grei pris. Best pris er som regel alltid New York, og det er også en kjekk by å starte fra. Hvilken retning vi skulle dra videre i, ble dermed den nye diskusjonen. Siden vi har vært i nesten alle kyststatene, og Sønn ønsket nye stater, skulle vi kanskje gjøre Midtvesten?

Familien tente på ideen, flybilletter til New York ble kjøpt og planen pr. nå er å kjøre til tur/retur New York - Chicago.


Chicago er en by jeg har hørt mye positivt om, så det hadde vært kjekt å være innom der en tur, og så kan vi legge inn litt strandferie ved Lake Michigan, eller muligens Cape May på returen. Ikke er det så altfor langt å kjøre, men vi tar det uansett etappevis, og temmelig på sparket. Strategien vi pleier å følge er at vi kjører så lenge vi gidder pr. dag, og finner et hotell på veien. Dersom vi liker oss eller finner noe vi har lyst til å utforske nærmere, kan vi godt være der etpar netter.

Videre nå må vi finne ut hva vi har lyst til å gjøre, både i New York og på roadtrip'en; hvor vi har lyst til å stoppe, hva vi har lyst til å se. Eneste som til nå er garantert, er at vi skal på den fantastiske østers-baren inne på Grand Central i New York, og spise skikkelig deep-dish pizza i Chicago.

Sønn vil i hvert fall få oppfylt sitt ønske om flere stater; og kan legge til Pennsylvania, Ohio, Illinois og muligens også Michigan på sin liste etter årets sommerferie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar