lørdag 17. januar 2015

Høstens vakreste eventyr

Høstens vakreste eventyr for vår familie starter 1. oktober. Eller egentlig 2. oktober. 1. oktober er det lov å sette ut hummerteiner, og første trekk er lov 2. oktober. Fra da av og ut november er det stor spenning. Slik har det vært siden vi kjøpte leiligheten i Korshamn, og til nå har vi altså fått med oss 3 hummersesonger. I hummersesongen reiser vi til hytta så og si hver helg. Vi reiser så ofte vi kan ellers også, men hummerfiske er nesten religion og blir høyt prioritert!

Første sesongen hadde vi ei enslig teine, og følgelig fikk vi ingen hummer. Året etter hadde teine-beholdningen økt til 6. På første trekket fikk vi 6 hummer, og vi så for oss at det var sånn det skulle være på hvert trekk fremover. Dengang ei. Vi fikk kun en hummer til, den hadde rogn og måtte i havet igjen.

I 2014 hadde teinebeholdningen økt igjen, og dette året ble det hummer jevnt og trutt, nesten på hvert eneste trekk. Vi endte opp med 11, + 11 som måtte uti igjen; 10 med rogn og en som var for liten.Jeg kjøpte krabbegiljotin til Mann til jul, en genial oppfinnelse som alle som har hytte ved sjøen burde ha.Den klarte imidlertid ikke å dele den største hummeren vi fikk ...

Det er helst Mann og Sønn som står for teinesetting og -trekking, mens vi jentene holder oss innomhus, men vi var da med på noen trekk vi også...


Vi hadde alle 11 gående i optimist-samlekassen frem til jul. 11 hummer gir ganske så mange middager, det er temmelig blasert, men jeg kjente jeg var litt lei av hummer da vi tok opp og kokte de siste.

Neste sesong tror jeg at vi begynner å spise det vi måtte få litt tidligere, så det ikke blir så mye på en gang ...

2 kommentarer:

 1. åååå dette ser bare helt herlig ut, kan bare tenke meg at dere koser dere når dere er på hytta!
  Smakte fersk hummer selv for første gang i høst og det var helt fantastisk! Frister til gjentagelse!
  (Første forsøk på å kommentere ble bare borte, så om det kommer to så vet du hvorfor!)

  Anne Berit

  SvarSlett
 2. Hummer er fantastisk godt, og spesielt kjekt når du fanger den selv.

  SvarSlett