tirsdag 20. januar 2015

Tilfeldigheter

Look, if you had one shot, or one opportunity
To seize everything you ever wanted. one moment
Would you capture it or just let it slip?

Eminem: Loose yourself

Det er morsomt hvordan ting ordner seg eller blir til, kun ved en tilfeldighet ...

Sønn har i mange år snakket om at han hadde lyst å lære seg å skyte med pil-og-bue. Vi har en familievenn som jakter med bue, og Sønn synes det høres ut som det kuleste i verden.

For et år siden, begynte det en ny gutt på fotballaget til Sønn. Han var fra Texas, og snakket nesten ingenting norsk. Det gjorde ingenting, norske unger starter jo med engelsk på skolen i 1. klasse. Guttene ble kompiser noe som medførte god språkutvikling, for dem begge. Foreldrene møtte opp på alle fotballkamper, og etterhvert begynte vi å prate sammen. Vi fant tonen feldig fort, og ikke lenge etter ble de med oss til Korshamn og fikk være med på hummerfiske og garnfiske, som de aldri hadde prøvd før. Siden dro vi sammen til Sirdal og sto på ski, og vi hadde flere hyggelige kvelder hjemme hos hverandre.

Så viser det seg at våre venner fra Texas jakter både villsvin og kanin med bue - og de "fisker" med bue - alt som Sønn drømmer om å prøve...

Nå er vi snart kommet til datoen for at de skal flytte tilbake til USA. De har flere ganger invitert oss til å komme og besøke dem. I starten lo vi det hele vekk, vi var jo tross alt i USA sommeren 2014, men så begynte vi faktisk seriøst å vurdere det.

Siden våre to familier har hatt så mye kjekt sammen denne høsten og vinteren, og siden de hadde så mye de ville vise oss om vi bare kom til Texas, begynte vi å lete etter flybilletter. I julen fant vi billetter til en meget god pris som vi bestilte, dermed blir det sommerferie I USA på oss i år også.

Gjennom vår familievenn som jakter med bue, har jeg funnet en ordentlig nybegynner-bue til sønn.


Vi skal avsted en dag nå snart og prøveskyte for aller første gang. Går det greit, og om Sønn vil, skal han kjøpe denne buen. Og trene. Masse. For man kan ikke dra på villsvinjakt eller kaninjakt med bue i Texas uten å ha øvd på forhånd...

Foruten all denne jaktingen på land og i vann, er det også planlagt rundtur på NASA, besøk i både Six Flags og Schlitterbahn vannpark, haifiske, og selvfølgelig shopping og sightseeing. Det blir utvilsomt en opplevelse for livet.

Det er merkelig hvordan slike ting bare skjer, at du helt tilfeldig møter nye mennesker og hvilken innvirking det kan få for deg videre.

Det er viktig å gripe sjangsene du får, når du har dem!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar