lørdag 11. april 2020

Breaking the law

To ganger denne påsken har vi brutt loven. Eller, ikke egentlig brutt den, men strukket den litt. Vi har tatt to dagsturer til hytta. Det er forbudt å overnatte på fritidseiendommer utenfor egen kommune, og alle fritidsreiser frarådes, men dagstur for nødvendig vedlikehold og sjekk er lov, og vi "gjemmer oss" bak det.

Sønn er i lærekjøringsfasen, elsker å kjøre bil, drømmer om å få lappen på 18 års dagen og kjører så mye og så ofte han kan. Det er ca 20 mil hver vei til hytta, og begge gangene vi har vært der nå i påsken, har han kjørt.


Jeg er plassert i baksetet. Med Datter hadde jeg ikke nerver til å sitte på i det hele tatt, med Sønn går det litt bedre. Jeg tør ikke å la han lærekjøre med meg, men jeg takler å sitte på. Ikke verst bare det.

Sønn bruker en app når han lærekjører; Gjensidige sin Øvelseskjøring. Ved å logge minimum 2000 km i appen, vil han og vi få forsikringsfordeler når lappen er i boks. Han trykker på "Start" når han begynner turen, og "Ferdig" når turen er avsluttet. Appen logger kjørerute, antall kilometer og tid. Du kan i ettertid angi hvilke trafikale momenter som er trent på underveis, f.eks. rundkjøring, lukeparkering, langkjøring, bakkestart, motorvei etc. Samtidig får han også for egen del en oversikt over hvor og hvor mye han har kjørt, og hva han har vært gjennom. Ledsager må signere alle turer. Når 2000 km er nådd, sendes kjøreloggen inn, og blir registrert hos Gjensidige.

Han begynte å bruke appen etter nesten ett års øvelseskjøring, samtidig som vi kjøpte "Husfred". Med de to langturene han nå i påsken har hatt, på tilsammen 80 mil, vil han nå sine 2000 kilometer nå i påsken, og vil da ha brukt ca et halvt år på det.

Han har ikke bursdag før tett opptil jul, så selve kjøreopplæring på kjøreskole tenker jeg at han begynner med rett over sommeren.

Begge dager vi var på dagsbesøk på hytta, var det strålende vær, blå himmel, stille hav og solskinn - akkurat slik en hyttepåske skal være. Det var deilig å være der, selv om det bare var for noen timer.


Hytteforbudet oppheves etter planen mandag 20. april. Gjett hvem som kommer til å avspasere noen timer påfølgende fredag, for å kunne komme tidlig avgårde og få en god helg på Sørlandet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar