søndag 22. mars 2015

Genser-prosjekt

I høst fant jeg ut at jeg ville prøve å strikke meg en genser. Jeg har bare strikket en eneste genser tidligere, det var Skappel-genseren, og den er så enkel at den teller nesten ikke.

Jeg fant oppskrift på genseren jeg hadde lyst på på nettet og kjøpte inn 7 hvite nøster med Soft Alpakka fra Sandnes Garn. Deilig og mykt garn, helt kløfritt og en drøm å strikke med, viste det seg.  


Oppskriften var veldig enkel, ihvertfall i starten. Jeg la opp 164 masker på pinne nr. 5 og strikket vrangbord med 1 rett og 1 vrang i 2,5 cm. Så byttet jeg til pinne nr. 6 og strikket glattstrikk til arbeidet målte 50 cm. Jeg felte av 6 masker på hver side til armene, og la bolen til side.

Så begynte jeg på armene. Jeg la opp 36 masker på pinne nr. 5 og strikket vrangbord med 1 rett og 1 vrang i 10 cm før jeg byttet til pinne nr. 6 og gikk over til glattstrikk. Det ble økt med 2 masker midt under armen hver 3. cm til jeg satt med 60 masker på pinnen, fortsatte til armene målte 48 cm, og felte 6 masker midt under armene. Dette var fort gjort. Men så stoppet det helt opp.

Raglansfelling, sto det i oppskriften. Jeg visste i utgangspunktet hva det var, men ikke hvordan det skulle gjøres, så strikketøyet ble lagt bort. Lenge. Jeg hadde det i tankene, det hadde vært så kjekt å fått genseren ferdig, det gjensto jo så lite, men bare ordet raglansfelling skremte meg av. Helt til i dag.

Min svigerfamilie består blant annet av to meget strikkekyndige damer. I dag var det tid for familiemiddag, så jeg tok bolen og ermene med opp dit, for forhåpentligvis å få en innføring i raglansfelling. Det viste seg å være latterlig enkelt.

Armene ble satt på samme pinne som bolen, og det ble satt merker i hver skjøt (4 merker). Jeg strikket først en runde for å strikke delene sammen, så felte jeg på hver side av merkene (2 rett sammen etter merket og 2 vridd sammen før merket) annenhver omgang. Dette skulle gjentas 16 ganger.


Jeg er nå snart ferdig med disse 32 rundene. Det siste som skal gjøres er å bytte til pinne nr 5 og strikke vrangbord med 1 rett og 1 vrang i 2,5 cm før jeg kan felle av, sy sammen under armene og feste tråder.

Genseren blir garantert ferdig før påske, og så fort den er ferdig er det rett i garnbutikken og kjøpe nytt garn til nok en genser, for dette var kjekt å strikke!

2 kommentarer:

  1. Så spennende at du får det til! Jeg sliter med den samme skrekken skjønner du og har lagt vekk en genser jeg har begynt på. Du beskriver det så enkelt at jeg tror jeg må prøve å komme meg i gang igjen.

    SvarSlett
  2. Jeg brukte tråd i en annen farge som merker. Etter at jeg hadde satt de på, skjønte jeg oppskriften og så hvor enkelt det egentlig var... Prøv! Kan jeg, kan ihvertfall du!!!! :-)

    SvarSlett