lørdag 7. februar 2015

StreetView

Det er ganske imponerende at du på GoogleMaps kan se faktiske bilder av veier og hus og biler og mennesker.

Jeg skulle kjøre Datter til en sjakk-turnering og var litt usikker på hvor det var. Jeg googlet adressen jeg skulle til, og fikk først opp kart over området. Jeg er elendig på å lese kart. Nede i venstre hjørne av skjermen viste imidlertid et lite fotografi, og da jeg trykket på det og så "veien i bilder", visste jeg straks hvordan jeg skulle komme meg dit.

For en del år siden var Google-bilen i gata vår. I etterkant kunne jeg se at Sønn lekte med nabogutt på trampolinen,


at nabo på dagtid hadde besøk av ukjent bil (!) og at noen (!) i familien som hadde fri og var hjemme fra skolen, hadde hatt sjokade (Sønn) og nugatti (Datter) på skiva... (og ikke hadde satt boksene tilbake på plass etter seg)!


Når jeg først var inne på GoogleMaps, kom jeg til å tenke på disse bildene, og ville se litt på dem, men de var borte, og erstattet av andre bilder. Ingen "avslørende" ting i kjøkkenvinduet lenger, ingen sønn på trampolinen (kun nabogutt alene), og plutselig står en yngre utgave av Datter i utgangsdøra i stedet.


Og da jeg "gikk" litt bortover veien, så jeg plutselig meg selv komme kjørende...


Bruker en tid og "vandrer" gjennom gater i StreetView, er jeg sikker på at en kan finne utrolig mye morsomt som Google-bilen har fanget opp på sin vei! Jeg skulle ønske jeg hadde visst når Google-bilen kom neste gang, da kunne vi jo kanskje ha funnet på et eller annet ... Det hadde vært helt etter mitt hjerte!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar