For ikke å bli aldeles gal, lagde jeg meg "krise-barer" her om dagen; en liten blanding av "sundt" og "snop". Jeg er veldig glad i kombinasjonen appelsin og sjokolade, og fant den perfekte oppskriften på bloggen Bondefrøken:
150 gram lettkokte/store havregryn
2 dl ferskpresset appelsinjuice
10 ss flytende akasiehonning
40 gram tørkede tranebær
100 gram mørk (70%) sjokolade
2 dl ferskpresset appelsinjuice
10 ss flytende akasiehonning
40 gram tørkede tranebær
100 gram mørk (70%) sjokolade
Rist havregryn på brett i ovnen, 200 grader i ca 5 minutt.
Press appelsiner til du får 2 dl fersk juice (ca. 3 store). Bland appelsinjuice og honning i en gryte, kok opp og la det koke i 10 minutter.
Bland havregryn og tranebær oppi juicen, rør godt sammen og varm opp mens du rører.
Ha massen over i en form eller på et bakepapir, trykk det utover til det er ca en cm høyt. Sett det i kjøleskapet og la det bli kaldt.
Smelt sjokolade over vannbad, smør sjokoladen utover barene og sett dem kaldt igjen for at sjokoladen skal stivne.
nam nam dette så godt ut, må prøves!!
SvarSlettÅåå, de er supergode! De skal det lages flere av så snart første brett er oppspist (og det er neimenn ikke lenge til ...) :-)
Slett