onsdag 18. februar 2015

Krise-barer

Aldri har jeg så lyst på noe godt, som når jeg ikke skal spise det. Aldri har det fristet mer med sjokolade...

For ikke å bli aldeles gal, lagde jeg meg "krise-barer" her om dagen; en liten blanding av "sundt" og "snop". Jeg er veldig glad i kombinasjonen appelsin og sjokolade, og fant den perfekte oppskriften på bloggen Bondefrøken:

150 gram lettkokte/store havregryn
2 dl ferskpresset appelsinjuice
10 ss flytende akasiehonning
40 gram tørkede tranebær
100 gram mørk (70%) sjokoladeRist havregryn på brett i ovnen, 200 grader i ca 5 minutt.
Press appelsiner til du får 2 dl fersk juice (ca. 3 store). Bland appelsinjuice og honning i en gryte, kok opp og la det koke i 10 minutter.
Bland havregryn og tranebær oppi juicen, rør godt sammen og varm opp mens du rører.
Ha massen over i en form eller på et bakepapir, trykk det utover til det er ca en cm høyt. Sett det i kjøleskapet og la det bli kaldt.Smelt sjokolade over vannbad, smør sjokoladen utover barene og sett dem kaldt igjen for at sjokoladen skal stivne.

Knallgode, ble de!Selv om jeg må gjøre det jeg kan for å få ned blodsukkeret, og holde meg vekke fra det meste, MÅ jeg ha NOE. Ihvertfall av og til. Synes jeg. Det er nok for mye søtt i barene til at de skal kunne kalles sunne, men de er ihvertfall sunnere enn mye annet... Så istedenfor å gå aldeles bananas og kjøre innpå med en Snickers når jeg har det som verst, kan jeg heller ta meg en "krise-bar" for å få vekk det verste suget. Det funker!
 

2 kommentarer:

  1. nam nam dette så godt ut, må prøves!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ååå, de er supergode! De skal det lages flere av så snart første brett er oppspist (og det er neimenn ikke lenge til ...) :-)

      Slett