torsdag 21. oktober 2010

Mens vi venter på Megi ...

Pillen slo inn så det suste! 8 timers sammenhengende søvn betyr frisk og opplagt til første dag i feil tidssone.

Dagen starta med å prøve å få visum til Kina. Dama bak skranken himla med øynene, og forklarte i øst og vest om denne Megi, tyfonen eller syklonen eller hva det nå er de venter på, at den kanskje ville slå inn i dag. Hvis den slår inn, vil det være den kraftigste på 100 år. Hm.... Ingen av byggene rundt her er over 100 år gamle... lurer på hvordan de høye bygningene vil tåle det... Godt vi har rom i 2. etasje, og ikke i 25... Uansett: Dersom den slår inn, vil altså ALT stenge, og dermed vil vi ikke få passene våre igjen før på mandag. Greit nok! Slår den inn, så tror jeg uansett at vi dropper selve reisen inn til Kina. Tar ingen sjangser. For sikkerhets skyld har vi reservert rommene våre her i Hong Kong til de dagene som vi egentlig skal være i Kina, sånn i tilfelle... Men forhåpentligvis vet vi mer i kveld – eller i natt – eller i morgen!

De tar ihvertfall forholdsregler her, det skal de ha. Det var litt vind borte i New Territories i dagmorges, og dermed stengte de hele taubanen som går der. Og utenfor hotellet har de lagt ut sandsekker for å lede vannet bort fra inngangspartiet. Men det har ikke regnet en eneste dråpe i hele dag!


Og da vi kom på rommet i ettermiddag, var denne informasjonsfolderen blitt lagt på senga... Jeg vet veldig lite om slike ting, men at det virker alvorlig, er det ingen tvil om!

Folk hjemme vet sikkert mye mer om hvordan situasjonen er her nede enn hva vi gjør, så send meg nå endelig en tekstmelding om dere hører på nyhetene at det skjer noe!!!


Ellers ble dagen brukt på messa. Mange tusen skritt! Mye vas å se, men også endel kjekke ting! Trillekofferten vi hadde med oss var god å ha! Var hjemme fra messa litt før seks, og så var det å gå gjennom dagens jobbmailer.


I kveld skal vi ut og spise duck in pancakes – Chinese style! Jummi! Hvis ikke Megi kommer og alt plutselig stenger, da ...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar