søndag 10. oktober 2010

Homemade !!

Lenge har den absolutte favorittmaten min vært crispy duck in pancakes. Det er så himmelsk godt at jeg får abstinenser om det går for lenge mellom hver gang jeg spiser det. Uheldigvis er det ikke så mange kinarestauranter i Norge som serverer det, uten at du må være minst 4 mann, og bestille det to dager i forkant - og betale for det i dyre dommer. Her i Stavanger er den heller dårlig, har ikke funnet noen som er ordentlig gode i Bergen heller, men i Oslo, på Dinner, er den veldig god. Og dyr. Tror den koster 440 kroner for ei halv and.

I London er det fast tradisjon hver eneste gang jeg er der, å reise til Chinatown og spise dette. Jeg tør påstå at engelskmenn har den allerbeste varianten i hele verden, Kina inkludert!

Her om dagen fant jeg en oppskrift på dette på nettet, og vi bestemte oss for å prøve det ut. Jeg har ikke spist det på fryktelig lenge, og det var defintivt abstinensene som talte da jeg overtalte resten av familien...

And; 1,9 kg til 250 kroner, ferdige løvtynne, kinesiske pannekaker og hoisin saus ble handlet inn. Anden var frosset, så måtte tines først. Det gjorde vi i gårkveld. Når den var ferdig tint, dyppet vi den i ei gryte med fosskokende vann - i 2 sekunder. Der forsvant mye av det ekle fettet. Deretter hang vi den opp i en krok etter nakken, slik at den fikk henge og dryppe av seg over natta.

I dagmorges tok vi den ned, laget til en blanding av 1,5 dl vann som vi rørte ut 1 ss salt og 1 ss sukker i, og gned anda inn med dette. Så blanda vi 2 ss honning ut i 1,5 dl vann og helte over. Overskuddsvannet tømte vi ut, og la så anda til tørk på kjøkkenbenken - i maaaange timer. Den skulle ligge sånn til skinnet var tørt som papir. Det hadde ikke vi tid til - skulle tross alt ha tid til å spise den og - så vi jukset litt, og satte den inn i stekeovnen. Temperatur: 35 grader, og med døren på gløtt slik at fukten slapp ut.

Når det var gjort var det klart for steking. 200 grader med brystsiden ned først i 20 minutter. Så var det å snu anda, slik at brystsiden lå opp. Slik ble den stekt i 2 timer og 20 minutt. Etter 70 minutt, ble varmen skrudd ned til 180 grader.

Resultatet ble aldeles perfekt sprøstekt and!!!


Anda fikk hvile i ti minutter før det ble kalt inn til middag, mens vårløk og agurk ble kuttet. Så ble kjøttet strimlet med to gaffler og de ferdige pannekakene og hoisin sausen ble oppvarmet i microen.


Det var akkurat så godt som jeg hadde ønsket og håpet det skulle være. Og så enkelt som det var! Definitivt noe vi skal lage flere ganger!

3 kommentarer:

 1. Mmmmm, det såg skamgodt ud!! Nå fekk eg bare ennåmer lyst på duck in pancakes!! :):)
  Ska øvetala te å laga her hjemma og, pigade øve et år si me spiste det sist :s

  SvarSlett
 2. yummi yummi dette ser virkelig godt ut, du er tøff som tør å prøve!!

  SvarSlett
 3. har ingenting med tøff å gjøre.... abstinenser og cravings gjorde at det var absolutt nødvendig... *ler*

  Det var latterlig enkelt å lage, og resultatet ble helt aldeles perfekt. Det blir nok ikke siste gang i år det blir laget her i huset!!!

  SvarSlett