søndag 29. november 2015

Julestemning

Aldri før har det vært julestemning i huset så tidlig. Det er første søndag i advent. Normalt ville jeg ikke hatt adventsstaken klar engang. Det hadde jeg forsåvidt ikke i dag heller, men når jeg først fant ut at jeg skulle pynte til jul, skjedde ting fort. 

Adventsstakene ble hentet ned fra loftet, og samtidig kom juletre og julepynt også ned. Like greit å få det gjort, mens jeg var i mood. Adventslys kom i hus, takket være søndagsåpne butikker. 

Vanligvis pyntes treet her helga før julaften, men når det skal ned igjen rett over nyttår, og vi sjelden er hjemme i romjula, får vi jo veldig liten glede av det. Nå får vi hatt det oppe en hel måned. 
Jeg har aldri før hatt så mye stæsj på treet. Med inspirasjon fra min amerikanske venninne og hennes 14 (!) juletrær, puttet jeg på det jeg fant for godt, både blomster og Hasle-nisser havnet på og inni treet. Og selvfølgelig masse Arsenal julekuler!

Også med inspirasjon fra USA, hvor de har billedrammer på juletreet: på hedersplassen, øverst i treet ble billedramme med bilde av Pippi hengt. Veldig vemodig. 2. juledag i år er det 14 år siden hun flyttet inn hos oss. Det blir merkelig å ha en jul uten at hun prøver å rive ned treet for å leke med julekulene...Det eneste som mangler på treet nå, er en gave fra USA som jeg vet er på vei. Min venninne har laget alveføtter til meg. Utrolig kult, og jeg gleder meg til å plassere de i treet når de kommer. 
Ungene kom visst i julestemning av julepyntingen, og ville lage pepperkaker. Igjen, takk og lov for søndagsåpne butikker. Pepperkakedeig ble kjøpt inn, og pepperkaker ble både laget og pyntet. 

Jeg er så og si ferdig med julegaveinnkjøpene, kalenderne er klare, og nå når treet også er oppe og pyntet og den obligatoriske pepperkakebaksten gjort, er det bare for meg å kose meg og nyte førjulstiden.


1 kommentar:

  1. Haha :) velkommen i klubben....eeendelig ! D er første søndag i advent som er pyntedagen ! :)

    SvarSlett