søndag 5. desember 2010

Skalldyrsuppe

Fremdeles i ekstase etter forrige helgs julebord med jobben, hadde jeg lyst til å introdusere den fantastiske skalldyrsuppen vi laget der, til min bedre halvdel fredag kveld.

Vi kom litt seint igang, og middagen ble ikke ferdig før klokka elleve om kvelden, men himmel og hav, det var verdt jobben, og ventinga!


Oppskriften vi hadde fått med, var ikke helt fullstendig, og den var også beregnet med mål til en halv bataljon, så litt modifisering måtte til.

Jeg renset opp ca en kilo reker, rekeskallet la jeg i langpanna og inn i stekeovnen og brunet det på høy temperatur. Imens ble 5 sjalottløk, 1 laurbærblad, 10 pepperkorn, 5 cherrytomater, 3 stk sitrongress, 50 g ingefær og 2 grønne epler hakket opp og surret i litt olje sammen med tomatpuré. I mangel på fersk chili, brukte vi knust fra glass, ca 1 ts. Når rekeskallet var klart, hadde vi dette over "grønnsakene" og fylte på med vann til det dekket alt. Dette kokte så i en time. Deretter silte vi av kraften, og tilsatte cremé fraiche, litt usalta smør og fløte. Vi hadde kveite og kamskjell oppi + et grønt eple i staver, og selvfølgelig reker, når alt var klart til servering.

Serveres med godt brød og godt smør. Vi gadd ikke bake selv, så vi kjøpte foccacia og fransk gourmetsmør.

Beste skalldyrsuppa ever! Fantastisk med de syrlige eplene, spisset med chili. NAM!

2 kommentarer:

  1. nam nam nå ble jeg skikkelig sulten! Du er så flink til å lage mat, tror jeg må komme nedover å smake på noe av denne gourmetmaten!

    SvarSlett
  2. Ja, det synes jeg absolutt du skal!!! :-D Gjesterommet skal stå klart til dere, og så skal dere få en liten overdose sjømat, dere som ikke akkurat er bortskjemt med sånt på deres trakter...!! ;-)

    SvarSlett