lørdag 11. desember 2010

Scampi !!!

Scampi er kanongodt!

Nå i kveld har vi laget sprøstekt scampi i filodeig med blomkålpuré, spinat og sweet chilisaus, etter Inge Andas oppskrift som jeg fikk med meg på julebordet for vel to uker siden.

I gårkveld renset vi scampiene og la de i marinade natten over. Marinaden laget vi av 2 ss fishsauce, 2 ss oystersauce, 2 ss hakket koriander, 2 fedd hakket hvitløk, 1/2 ts sort pepper, 1 ts salt og 1 dl olje.

Nå i dag startet vi med sweet chili-sausen; 1 dl sukker, 1,5 dl vann, 2 ss eddik, 2 fedd hvitløk, 3 sjalottløk, 3 hakkede chili, 2 ss fishsauce, 1 ss limesaft og 1/2 ts maizena. Kjør chili, hvitløk, sjalottløk i kjøkkenmaskin og ha i gryte samen med vann, eddik og sukker. Kokes i 30 min. Smak til med fishsauce og limesaft. Jevnes med maizena. Denne kan serveres lun eller kald. Det er vanvittig enkelt å lage, og er vanvittig mye bedre enn den som du kjøper ferdig på flasker. Lag opp masse når du først lager, for den holder seg lenge i tett boks i kjøleskap!

Scampiene ble rullet inn i filodeig. 2 blomkål ble renset, kokt møre, dampet og kjørt glatt med stavmikser. Tilsatte så 1 dl fløte, 50 g usalta smør og litt salt og pepper.

Til slutt ble scampiene brunet fort på panne, før de ble satt inn i ovnen i 20 minutt, samtidig som spinaten ble vasket og surret i panne med litt smør til den slipper konsistensen.


Resultatet: Vanvittig bra!

1 kommentar:

  1. mmmm yummi yummi, nok en nydelig rett!!
    Ser helt fantastisk ut, blir helt sulten jeg!

    SvarSlett