søndag 5. desember 2010

Lutefisk

Det er ganske nøyaktig ett år siden jeg for første - og frem til i dag eneste - gang smakte lutefisk. Det var ikke spesielt godt, men heller ikke vondt! Min bedre halvdel er veldig glad i lutefisk, så - mest for å glede ham, men også for å finne ut om det var noe for meg, gikk jeg med på å prøve å lage det hjemme.

For meg, som verken liker torsk, sennep eller ertestuing, må jeg si at det er litt av en bragd å spise dette. Min mann synes jeg er tøff som vil prøve, men det er lenge siden jeg var vanskelig i maten, og har jeg først bestemt meg for å lære å like noe, så gir jeg ikke opp så lett. Jeg brukte 8 år på å lære meg å like oliven, og 3 år på å lære meg å like sushi. Begge deler elsker jeg nå, dypt og inderlig, så det har vært verdt det! OG: jeg kan nå, etter dagens middag, med hånden på hjertet si: JEG LIKER LUTEFISK!


Servert med mandelpoteter, en fantastisk god sennepssaus, dijonsennep og grov sennep, ertestuing og massevis av stekte baconterninger ble det et kongemåltid, som definitivt skal gjentas!

2 kommentarer:

  1. Du er tøff, det skal du ha! Her hos meg er det ingen som har ønsker om å smake lutefisk engang så det blir nok lenge til vi prøver!

    SvarSlett
  2. Jeg hadde egentlig ALDRI trodd at jeg skulle komme til å spise det noen gang, langt mindre like det. Har mer enn en gang ristet på hodet av Morten når han fornøyd har kommet hjem og fortalt om sine lutefiskmiddager ute. Men nå sitter jeg her, mett og veldig fornøyd, og vet at det ikke blir siste gang vi lager lutefisk her hjemme!

    SvarSlett