Til jul, flere år på rad, har jeg fått chilimarmelade i julegave. Lenge levde jeg i den villfarelse at marmeladen var kjøpt, og overraskelsen var stor da svigersøster kunne fortelle at hun laget den selv.
Oppskrift og guiding ble påkrevd, og nå lages det chilimarmelade også i dette huset, av
1 rød paprika
5 chili
340 gram syltesukker
0,75 dl eddik
saften av 2 appelsiner
Paprikaen og chilien renses, deles, frøene fjernes og kjøres så sammen til en masse i hurtigmikser. Ha massen i en gryte, tilsett syltesukker, eddik og appelsinsaft. Kok i 10 min. Dett var dett! Overraskende enkelt og fortgjort, og samtidig så utrolig godt.
Marmeladen holder seg lenge på lufttette glass, og når jeg fortjener noe ekstra:
VOILA!
LYKKE!
mmmm spennende!! Må prøves!
SvarSlettAB
Prøv, prøv, prøv.
SvarSlettJeg var noe skeptisk første gang jeg smakte det... Chilimarmelade.... eh.... liksom...??! Men jeg ble overbevist etter første "bit".