Rabarbraen vokser som ugress i hagen vår.
Når jeg var liten, fikk jeg sukker i en kopp og så dyppet jeg rabarbraen oppi sukkeret og spiste den slik.
Avogtil ble det laget rabarbrasuppe og rabarbragrøt. Her i huset spiser ungene rabarbra med sukker, men ingen andre enn meg liker -suppe eller -grøt, dermed har svært lite rabarbra blitt brukt.
Men det var før jeg fikk oppskrift på rabarbra smuldrepai.
75 gram meierismør
75 gram sukker
75 gram mel
smuldres sammen og legges i en liten form
2-3 rabarbrastenger skrelles og kuttes i biter, og blandes med 1/2 ss potetmel og 1/2 dl brunt sukker. Legges oppå deigen (eventuelt sammen med tynne marsipanskiver).
Steikes, enten i ovn eller på grill i ca 20 min, og serveres gjerne med vaniljeis.
NAM!
Det blir knapt mer sommerfølelse enn det!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar