søndag 26. september 2010

Tristania-konsert


Endelig fikk jeg sett Tristania live igjen . Det har gått litt over ett år siden sist. Det var lenge usikkert om jeg kom til å få det med meg i det hele tatt, men heldigvis gikk det i orden. Min bedre halvdel liker ikke bandet, og jeg hadde ikke så veldig lyst til å ha han med meg. Erfaringsmessig hadde han stått der og gjespet, fiklet med mobilen og sett på klokka, og dermed "tatt fra meg" noe av opplevelsen. Etter å ha funnet ut at jeg har mange "dårlige" Facebook-venner, steppet heldigvis litle-Morten inn, tok ansvar og ble med meg på konserten!


Vi hadde en fantastisk kveld!


De startet med første spor av nye CDen Rubicon; Year of the Rat, og fulgte opp med flere sanger fra nye Cden og enda flere fra de tidligere utgivelsene. Jeg, som har vært en "fantastisk" tilhenger av de to tidligere vokalistene, liker også veldig godt de nye - Mariangela Demurtas og Kjetil Nordhus, men når det er sagt må jeg nok innrømme at jeg synes at "de nye" ikke synger de gamle sangene like bra som Vibeke Stene og Østen Bergøy. Østen Bergøy var også på scenen og sang etpar sanger som "gjest". Litt vemodig igrunnen! Håper å høre han igjen i en eller annen setting med tiden!


Jeg kunne ønsket de sang "Illumination" fra siste Cden. Det hadde blitt en gedigen højdare, men tiden hadde visst forhindret dem i å øve den inn. Forhåpentligvis neste gang ....

Vi sto helt forrerst ved scenen og hadde veldig god "utsikt". Vi sto sammen med to tidligere Tristania-medlemmer, Kenneth og Rune, og for meg så var jo det å stå sammen med min favoritt-trommis - som alltid - VELDIG stort!


Etter konserten kom bandet ut i lokalet og var med og solgte merchandise.


Selvfølgelig måtte jeg få tatt noen bilder av oss sammen med de enkelte bandmedlemmene. Og jeg angrer en hel del på at jeg ikke hadde med CD coverne mine, slik at jeg kunne fått de signert, men forhåpentligvis kommer det flere sjangser til det.


Lykkelig og ekstatisk skulle jeg ta taxi hjem alene - og optimistisk som jeg er, ba jeg min følgesvenn om å ta nummeret på taxien - just in case, liksom. Han tok et bilde av bilen, og det falt ikke i god jord hos den observante sjåfør.


Jeg fikk sitte på ca 15 meter. Da ba han om å få kortet mitt, og når han hørte at jeg hadde tenkt å betale kontant, stoppet han bilen og ba meg om å komme meg ut. Han kjørte kun folk som betalte med kort. Vel, enn så lenge er det fullt lovlig - om kanskje ikke vanligst - å betale kontant, og sjåføren er jo i sin fulle rett til å nekte å kjøre meg, men jeg tror nok at jeg sender en liten mail til Stavanger Taxi i morgen.

8 kommentarer:

 1. Greetings from Poland. :D I just understand only few words, but thanks for pictures.! :D

  SvarSlett
 2. ... basically: The concert was FANTASTIC!! ;-)

  SvarSlett
 3. Flotte bilder fra en fantasktisk opplevelse ser jeg! Første gangen jeg har hørt om en taxi som ikke vil ta folk med kontanter... hehehe

  SvarSlett
 4. Stas:) Visste ikke at du hadde blogg.

  SvarSlett
 5. <3 Jeg har ennå ikke landa etter lørdag... og det suser fremdeles i ørene... På ToT kommende lørdag tror jeg seriøst at jeg må investere i ørepropper!!!

  Har lagt ut en hel del bilder fra konserten på Myspace. Du får inn og titte!! :-)

  SvarSlett
 6. Please, give me a link to Your myspace. :D

  SvarSlett
 7. http://www.myspace.com/lada-merete
  The profile is set as private - just send me a friend request :-)

  Oppdaget forresten plutselig at Paaskeharen ikke befant seg på Myspace lengre ...?!

  SvarSlett
 8. Paaskeharen er avgått fra myspace. Det føles helt fint:)

  SvarSlett