tirsdag 7. september 2010

Soppkurs

Den siste uka har jeg gått på soppkurs. Endelig har jeg fått bekreftelsen jeg har trengt der jeg har vært usikker! Jeg har plukket sopp i 4 år, men har vært mer eller mindre selvlært. Noe som kan være ganske risky. Men; nå har jeg kurset i bakhånd, og kan stole på meg selv i mye større grad!


Første dag var det tre og en halv times teori. I utgangspunktet høres dette kanskje kjedelig ut, men timene fløy. Det var superinteressant. I stor grad dreide det seg om sopper som jeg kunne fra før, men veldig greit å få en bekreftelse på de og. Jeg har nå lært litt nytt også, litt gode sikkerhetsregler og litt nye sopper.


De to neste dagene ble brukt til ekskursjon, hvor vi var ute i naturen og plukket sopp, som vi senere var med og artsbestemte. Veldig, veldig lærerikt. Kurset ble avsluttet med en liten test; det ble satt frem 14 forskjellige sopper, som vi deltakere skulle finne ut hva var for noe, og jeg hadde alt rett. Ganske stolt jente da, gitt.


Sopp er gøy og veldig interessant, om du da vet hva du plukker og ikke spiser noe du ikke er 100% sikker på, vel å merke. Jeg gleder meg til å lære enda mer!!!

2 kommentarer:

  1. Så morro å ha alt rett, da blir det masse sopp i kjøkkenet etterhvert tenker jeg!! Flink er du!

    SvarSlett
  2. Ja, kjekt å få bekreftet at jeg virkelig kan det jeg tror jeg kan.... *ler* Sopp er såpass farlig at det holder ikke med å tro!

    Jeg traff ei dame på kurset som var såååååå lik deg. Jeg holdt på å kalle henne ditt navn hele tiden i steden for det hun egentlig het.... hihi

    SvarSlett