fredag 11. desember 2009

Adventskalender ...

Selvfølgelig har jeg laget gavekalender til ungene. Som jeg gjør hvert år. Jeg prøvde imidlertid i år å "kjøpe meg fri" med å tilby de det det hadde kostet å lage kalenderen - i penger; "det blir jo så mye rot av disse småtingene - og så er det jo så stress å springe rundt å finne noe til å ha i pakkene...." Men det er jo ikke pengene eller beløpet som er poenget...!


Vel blir det kanskje mange unyttige småting i pakkene, det finnes jo en grense for hvor mange reflekser, blyanter, viskelær og lignende de trenger, men likevel; hver morgen er det første de gjør, å løpe til kalenderen for å finne dagens "magiske" tall - og forventningen lyser utav ansiktene deres.

Jeg kjenner igjen den følelsen fra da jeg selv var liten. Selv fikk jeg aldri pakkekalender, men vi hadde en hjemmelaget variant som min mor la snop nedi. Det var en melkekartong hvor to av sidene var skjært ut, og erstattet med 24 fyrstikkesker. Det var naturligvis ikke mye det var plass i oppi hver fyrstikkeske, men det gjorde ingenting. Det var spenningen som var det viktigste.

Min sønn fikk et garnnøste i kalenderen i dag. Sitt helt egne garnnøste. Jubelen sto i taket. Han er sterkt inni fingerhekling for tiden - og nå kunne han hekle MASSE! Min datter fikk 3 fargeblyanter i et merke som hun hadde ønsket seg, og skyndte seg å finne frem pennalet og legge de oppi.

Det var en fin morgen! Gleden de viste, skal jeg ta med meg til neste år når jeg igjen skal ut og finne kalendergaver. Det fikk meg til å tenke over hva som egentlig er vitsen med adventskalender....

Jeg tror ikke at jeg noengang kommer til å prøve å betale meg utav det igjen!

5 kommentarer:

 1. Pakkekalender e kjekt!! :) Både for små å store ;)

  SvarSlett
 2. Jah, eg sko gjerna hatt ein sjøl og eg, men der e visst ingen så gidde laga te meg.....

  Men ska nå ikkje klaga for mye; Marlene har lagt ein fiiiine tegningskalender te oss, så meg og Morten får åpna kver sin dag :-)

  SvarSlett
 3. Hos oss er det kun sjokoladekalendere ikke noe annet. Jeg har kjøpt meg fred med Haribo og Kinder. Har aldri beveget meg ut på hjemmelaget kalender, vet at jentene har ønsket seg det men de har overlevd!

  Fant deg på bloglovin så nå blir det enkelt å følge alle innlegg!!

  Anne Berit

  SvarSlett
 4. Darling Diva... siden jeg kun er noen timer gammel som blogger utenfor "særingeland" (Myspace), så må du da inderligst fortelle meg hva i all verden bloglovin er for noe... *ler*

  SvarSlett
 5. hehe bloglovin.com er et sted der jeg abonerer på endel blogger som jeg vil følge. Der får jeg beskjed hver gang noen av "mine" bloggere har kommet med et nytt innlegg. På den måten slipper jeg å gå innom å sjekke så ofte til ingen nytte. Jeg følger mange jeg skjønner du, en fantastisk verden denne bloggverden.

  SvarSlett