tirsdag 5. januar 2016

London - igjen ...

Den mest perfekte måten å starte 2016 på - å dra til London! Som jeg har sagt utallige ganger tidligere; London er MIN by! Jeg pleier alltid dra til London i november - og i januar, det har jeg gjort de siste 12 årene. Det hører liksom til. November for julegaveshopping, januar for nyttårssalget. Jeg tror likevel aldri jeg har vært der så tidlig i januar før. 

Vi dro hjemmefra fredag kveld, 1. januar, og ankom Gatwick i åtte-tiden. Jeg liker egentlig ikke å reise til Gatwick, og foretrekker Heathrow, i hovedsak fordi det tar halve tiden å reise inn til London fra Heathrow. Typisk nok var Gatwick-ekspressen stengt, det hadde den vært siden julaften på grunn av pågående arbeid på jernbanelinjen. Dermed måtte vi ta buss fra flyplassen og inn til byen. Halvannen times busstur var en dårlig start på turen, men noe alternativ var det ikke. 

Vel fremme på hotellet - denne gang et Holiday Inn hotell mellom Earls Court og Kensington, var det å sjekke inn, og rett ut for å finne oss noe mat. Det var ikke så mye å velge mellom, det mest var stengt en første nyttårsdag, men vi fant noe halvdugende fastfood, og kom oss i seng. 

Dagen etter var det inn til Covent Garden for litt shopping, før vi tok nordover til Emirates, og Arsenal-kamp; Arsenal - Newcastle - selvfølgelig med Arsenal seier! 


Etterpå var det tilbake til sentrum, og rett til Chinatown og den obligatoriske duck-in-pancakes, min absolutte favoritt! 


Selvfølgelig med fritert sjøgress som forrett. 

Søndag var dedisert til shopping. Vi startet i Kensington High Street, og etter at vi var ferdige der, gjorde vi den nederste delen av Oxford street. Det ble ikke så mye shopping på meg, men Mann og Barn fikk det meste av det de hadde på sine lister. Middagen ble tatt på en annen favoritt; Bodeans, i Soho. 


Før det fikk vi også tatt innom Mann's favorittpub; Brewdog, så var han også fornøyd!


Mandag var også dedisert til shopping, ihvertfall frem til vi måtte dra mot flyplassen igjen. Øvre del av Oxford Street og Carnaby street ble da gjort. Da vi kom til Carnaby var alle ganske så fornøyde med shopping og det var tid for mat før flyplass-tur. Mann og Sønn hadde på en tidligere London-tur vært på en superduper burgerrestaurant; Byron i Wardour street, og vi gikk der og spiste. Jeg har egentlig aldri vært noe burger-menneske, men etter at vi fikk the Shack i nabolaget, har akkurat det endret seg litt. 

Burger og milkshake, i solide tinnbøtter, med sweet potato fries til. Yummi. Byron blir uten tvil også ført opp på favoritt-listen!

Heldigvis hadde de satt igang Gatwick expressen til hjemreisen, så vi slapp lang busstur på tilbakeveien. 

Dagene i London gikk som alltid altfor fort. Det ble ikke rare shoppingen på meg; en genser, en flaske med jalapeno-saus og et glass med hibiscus blomster i sirup, til å ha oppi champagnen, var alt jeg kom hjem med. Men strålende fornøyd fordet, bare for å ha vært i London. 

1 kommentar:

  1. Aldri feil med London! Det er min by også og vi gleder oss til en tur i april. Bør ha minst to turer dit i året.

    SvarSlett