søndag 17. mai 2015

#storeøyeblikk

Det er ikke så mye å si om selve 16. mai kampen på stadion. Det ble ikke helt den festen jeg hadde ønsket meg, det var lenge nervepirrende og frustrerende, men Viking vant til slutt, og det er det viktigste. 

Det var ventet mye folk på stadion. Ikke bare var det 16. mai kamp - det var mot Start. Viking-Start trekker alltid litt ekstra med folk. I tillegg, Viking har spilt bra i det siste. Viking gikk også ut i forkant og fridde til russen - russebilletter til 100 kroner, for å fylle opp tomme seter. Russ på 16. mai betyr bare to ting - fyll og tull! Vaktholdet var på plass, med både frivillige og innleide vektere. 

Ved inngangen som vi bruker, var det 3 køer. 2 for de med sesongkort, 1 for de med papirbilletter. Vektere var plassert ved 2 av de 3 køene. Gjett ved hvilke?? Jo, de for sesongkortholdere. Her ble samtlige kroppsvisitert, og vesker ble sjekket. Mens i den midterste køen, der de med russedress og papirbilletter gikk, der slapp de folk bare rett inn, uten noen form for sjekk. Herlig. Jeg lurer virkelig på hvordan de kom frem til at jeg var en større risiko for å smugle ulovlig medbrakt inn på stadion, enn russen... Jeg, en voksen dame midt i 40-årene med sesongkort... Rett og slett latterlig. 

Det er merkelig med vektere. De har blitt gitt makt, og de vet både å bruke, og å misbruke den... En stakkar familiefar hadde med unger som frøys, men hadde varme klær i bilen. Ved halv tid spurte han en av vaktene om det var greit han gikk for å hente. Joda, det var greit det, men han fikk ikke komme inn på stadion igjen. For det var forbudt. Går man ut av stadion, samme av hvilken grunn, er man ute. Videre diskusjon ble kontant avvist. Det morsomme var, at vekteren samtidig sto og pratet med en russ, og denne russen sto med ei spritflaske stikkende opp av jakkelomma, godt synlig. Men det var visst ikke så farlig. Det var viktigere å nekte noen som frøys å få hente klær. Lurer på om han noengang kommer til å ta med seg familien tilbake til stadion igjen ... 

Russen burde for øvrig fått et eget felt, og ihvertfall ikke bli sendt opp på familietribunen med flaskene sine, når de først fikk lov å ta de med inn...Med det fantastiske vaktholdet gikk det jo som det måtte gå, en av de rødkledde bestemte seg for å få sine "seconds of fame" og løp ut på banen midt i andre omgang. Jeg håper han, når bakrusen har gitt seg, virkelig er stolt av det han gjorde. 

Det var med andre ord noen øyeblikk på stadion i går, men foruten målet og Vikingseier, var øyeblikkene av den negative sorten. Dessverre. 

Vekterne vet visst å prioritere riktig. De kan jo dette, det er yrket deres. Hadde jeg vært Viking hadde jeg seriøst tatt kontrakten med vaktselskapet opp til revurdering, for i går var det totalt skivebom. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar