søndag 17. januar 2010

Verdens Beste forrett !!

Nå i helga laget vi Verdens Beste forrett!


Jeg er fryktelig glad i stekt foie gras, men har aldri prøvd å lage det selv - før nå. Jeg fant en oppskrift på nettet som jeg brukte som basis, og resultatet ble over all forventning!

Vi laget røsti av søtpotet (raspet søtpotet, salt, pepper og litt sukker) og en selvkomponert pasjonsfruktsaus som tilbehør (4 pasjonsfrukt, 2 ss fond og bittelitt brunt sukker). Nydelig frisk "motvekt" til foie gras'en.

Imidlertid; min bedre halvdel tok en bit av nydeligheten, og skjøv det fra seg... Trist for han - O'store lykke for meg; jeg fikk dermed to forretter....

Dette skal jeg definitivt lage igjen! Så får han andre finne på noe annet til seg selv!!!

Til hovedrett ble det ovnsbakt steinbit med pinjekjerner, som jeg har blogget om tidligere. Like nydelig som forrige gang.

Desserten hadde jeg vært og handlet på Sjokoladepiken; himmelsk sjokolade med karamell- og geitemelk-fyll, men den måtte jeg spare til dagen etter, rett og slett pga plassmangel...

4 kommentarer:

  1. Mmm, den sausen der hørres heilt fantastisk god ud!! På finnud någe eg kan ha den te :)

    SvarSlett
  2. mmmmm både ser og høres godt ut dette!!

    SvarSlett
  3. og så SÅ utrolig enkelt!!! gjort på to komma svisj - og bare alleraller best !!! :-D
    - dersom en faktisk LIKER foie gras, vel å merke... hehehe

    Hva annet du kan bruke sausen til er jeg svært usikker på.... kommer ikke på noe i farten...

    SvarSlett
  4. ... og for deg, Anne, som har så mye tilgang på vilt - du får gi beskjed at Rune skal skyte noen ender eller gjess, og snappe levera der fortere enn fort... ;-) Jeg kjøpte levera jeg - 250 kroner for en pitteliten 4-pk... :-/

    SvarSlett