onsdag 26. februar 2020

Virus

Virus er et skummelt ord. I vår teknologiske hverdag blir det ofte ropt varsku om diverse datavirus. De siste ukene er det imidlertid et annet, mer fysisk og dermed enda skumlere virus som herjer. 

Coronaviruset sprer seg. Lynraskt. Det mest sannsynlige utfallet er, ifølge forskere, at utbruddet ikke lar seg stanse, og at epidemien kan spre seg til mer enn 40 % av verdens befolkning, og over 70 % i Norge.

En vaksine mot dette nye viruset vil ta opp mot halvannet år å produsere. 

Dean R. Koonz, skrev i 1981 romanen «The Eyes of Darkness». Boken ble omskrevet i 1989 og historien ble da flyttet fra Russland til Kina, uvisst av hvilken grunn.


I den reviderte versjonen av boken, står det følgende.

«In around 2020 a severe pneumonia-like illness will spread throughout the globe, attacking the lungs and the bronchial tubes and resisting all known treatments».


Videre:

They call the stuff “Wuhan-400” because it was developed at their RDNA labs outside the city of Wuhan, and it was the four-hundredth viable strain of man-made microorganisms created at that research center. Wuhan-400 is a perfect wepon.” 



Dette er altså på en eller annen merkelig måte «forutsett» og varslet, gjennom denne boken, for mer enn 30 år tilbake i tid.

Nei, jeg tror ikke forfatteren er synsk. Men; kan dette viruset være menneskeskapt, og ikke stamme fra flaggermus som det offisielt blir hevdet fra opprinnelseslandet Kina? Kan noen ha lest boken, og fått inspirasjon derfra? Er det en ren tilfeldighet at forfatteren fremhever Wuhan? Det er skremmende mange sammentreff!

Jeg skal innrømme at jeg fikk frysninger langt nedover ryggen da jeg leste dette. Jeg har googlet og googlet om det muligens kan være en «hoax»; at sidene fra boken kun er en bløff, oppkonstruert og laget kun for å skremme, men det ser faktisk ut til at boken fra 1989 inneholder nøyaktig disse ordene. Det er egentlig rart at konspirasjonsteoretikere ikke har kastet seg over dette ennå. 

Vi har en tradisjon for å overreagere når et nytt virus kommer. Selv om det er skremmende skal vi ikke glemme hysteriet omkring bl.a. AIDS, Svineinfluensa, SARS, Ebola og Zika … Vi skal ikke leve i frykt, verken for det ene eller andre viruset - vi får ta det som det kommer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar