fredag 12. mars 2021

Cook-along

I dag er det 12. mars - nøyaktig ett år siden Norge stengte ned. I ett år har vi levd i en pandemi, med sosial distansering, hjemmekontor, smittetall og vaksinediskusjoner. 

For egen del har jeg klart meg etter forholdene bra gjennom dette vanskelige året. Jeg har en jobb jeg stortrives i, jeg koser meg på hjemmekontor, jeg har en feriebolig jeg kan reise til for stue- og miljøforandring, og selv om det har blitt mindre sosialisering har jeg hatt noen opplevelser under pandemien som definitivt ville blitt omtalt som højdare også i en normal verden.

En slik højdare var faktisk nå i kveld! Vi ble av et vennepar invitert til Cook-along i regi av jobben deres. Bedriften hadde engasjert fabelaktige Kjartan Skjelde, som hadde laget til et pandemi-vennlig program som erstatning for en intern kick-off i selskapet. 

Menyen besto av blåskjellsuppe til forrett, ytrefillet med bernaise og pommes frites til hovedrett og sjokolade cremeaux til dessert. - med tilhørende, anbefalte vin. 


Vi samlet oss på kjøkkenet til våre venner, klare for kokkelering i Camp Culinaris stil - lag mat sammen med Kjartan. 

Arbeidsfordelingen ble som den vanligvis blir når vi er sammen med dette venneparet; jeg og verten ble servert hvert sitt glass med vin og ble plassert på hver sin stol, mens vertens kone og min mann kokkelerte - sammen med en online Kjartan på skjermen på spisebordet. 

Og hvilke retter de tryllet fram... Det beste av det beste, faktisk!



Jeg kan bare si: Heldige oss som har oppskriftene, for dette SKAL lages igjen!

Uten en pandemi hadde dette nok aldri engang blitt foreslått gjennomført, men det var en utrolig kul event og vanvittig bra opplegg - pandemi eller ikke, og jeg er umåtelig takknemlig for å ha fått vært med på det! Det kostet sikkert skjorta for bedriften som arrangerte det, men jeg er sikker på at samtlige deltakere og mottakere av de nærmere 200 matkassene som ble levert ut kan bekrefte at dette var en suksess! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar