torsdag 14. august 2014

Arbeidsleir

Ungene i heimen er snart ferdige med 8 ukers sommerferie. Å drive dank i 5 uker - utenom ferie - kommer her i huset ikke på tale. Derfor innførte vi i sommer arbeidsleir!

Datter ønsket seg sommerjobb for å tjene seg pæng. Sønn hadde ingenting å gjøre på, og kjedet seg. Vi trengte å få gjort ting rundt huset. Brillefin kombinasjon.

Dag 1:
Husets ungdom ble instruert og satt igang med å male. Jeg kom hjem fra jobb og holdt på å besvime. Det var hauger og lass med maling der det skulle være maling, fint det, men i tillegg til der det skulle være maling, var det også maling på steder der det ikke skulle være maling. Det var hvit maling på mur, på terrasse, på solbærbusk-bladene og på singelen. Og der var de absolutt ikke instruert til å male. Nå var det ikke så farlig verken med solbærbusk-bladene eller singelen, verre var det med mur og terrasse.
Dag 2:
Husets ungdom ble instruert til å fjerne maling fra steder der det ikke skal være maling, som mur og terrasse. Det så betraktelig bedre ut da jeg kom hjem den dagen. To molefonkne ungdommer hadde skrubbet og skrapt i flere timer, humøret steg imidlertid betraktelig da jeg ba dem skrive ned antall timer. De hadde trodd de måtte fikse opp skaden uten lønn. Jeg måtte dermed forklare at i arbeidslivet, om noen gjør en feil, blir de ikke trukket i lønn, men det er viktig å rydde opp etter seg. Viktig leksjon!

Dag 3:
Barking av bed. Husets ungdom ble instruert som følger: "Det skal ikke være en barkbit i singelen når vi kommer hjem". Det tok to timer før sms kom - de var ikke helt enige om hvordan dette skulle gjøres, uten for mye søl. Etter ytterligere instruksjoner og tips om å fylle oppi trillebåren på den asfalterte veien utenfor bedet, hvorpå eventuelt søl kunne sopes rett opp, ble jobben utført til 10.0 i stil.

Dag 4:
Plukking av rips. Enkel oppgave, men ripsen skulle være renset, og ikke smæsjet. 7 liter ble stolt vist frem av poden etter etpar timers innsats. Det holdt visst. 7 liter gir ikke allverdens avkastning, men mor ble fornøyd, og ripsen er nå overlevert til farmor som lager verdens beste rips-saft.


Dag 5:
Vi begynte å gå tom for arbeidsoppgaver, ungene begynte å bli leie av å jobbe...

Men de fikk ihvertfall prøvd seg, og de fikk tjent seg noen kroner. Og så tror jeg at de nå faktisk gleder seg til å begynne på skolen igjen...

Av gjenstående arbeidsoppgaver har vi også igjen å luke innkjørselen, men det er enklere (og rimeligere) å bare kjøre over det selv med Round-up.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar