tirsdag 22. juli 2014

Florida

Takk for turen!


Du tok oss mile etter mile på I95 gjennom statene Delaware, Maryland, Virginia, North Carolina, South Carolina og Georgia, og til målet vårt, Florida, en tur jeg aldri skal kjøre igjen. Aldri har jeg sett så mye skog, asfalt, skog, asfalt, skog, skog, og ingenting annet, på begge sider av veien.


Vi hadde ikke planlagt turen så nøye på forhånd, vi ville ha en pitstop og litt hurtigturisme i DC, se Capitol Hill og Det Hvite Hus, men det måtte skrinlegges grunnet GPS problemer - eller mangel på sådan. Jaja, det er jo tross alt bare etpar hus...!

Ellers skulle vi kjøre det vi gadd, og stoppe og finne overnatting når vi ville, men turen skulle ta 3 dager; vi skulle være i Orlando om kvelden 3. juli, for å feire nasjonaldagen i Universal Studios 4. juli. Vi trodde oppriktig at det skulle være litt spesielt, men ingenting vitnet om at det var en mer spesiell dag enn en hvilken som helst annen dag. For meg ble 4. juli en ventedag. Jeg ventet og ventet, forflyttet meg litt, og ventet videre. Jeg hater inderlig alt som ligner på tivoli, berg-og-dalbaner og alt som går rundt og fort, hvilkensomhelst vei. Resten av gjengen koste seg, og da var det jo vellykket, selv om dagen for meg ble lang.

Videre bar turen til Fort Myers Beach, og sol og bad. Det var ihvertfall planen. Det ble mest regn, lyn og torden... Det gjorde det imidlertid enklere å ta ut på handleturer. Og handling ble det! Fra å reise fra Sola med to mer eller mindre halvfulle, og to helt tomme kofferter, vendte vi hjem igjen med 6 stappfulle kofferter og totalt i overkant av 120 kilo. Det ble selvsagt litt sol og bad innimellom bygene også, og alle likte seg så godt at jeg ikke ser bort fra at vi kommer til å reise tilbake dit.

Etter 9 dagers idyll fortsatte turen til Key West. Jeg vet ikke helt hva jeg hadde forventet av Key West, men jeg ble ikke imponert. Jeg hadde vel trodd at turen ut på broene skulle være litt mer spektakulær, og selve Key West virket som en lett forvirret blanding av hippie, amerikansk og karibisk. Siden jeg har vært i Karibien noen ganger ble det litt feil for meg. Alt-i-alt; helt greit å ha vært der, men jeg reiser ikke dit igjen.

Vi tok tilbake til "fastlandet", og kjørte til Fort Lauderdale. Og det for en eneste grunn: Sawgrass Mills. Shoppingsenteret over alle shoppingsentre. Vel! I løpet av turen var vi på mye kjekkere outlets og malls enn dette, så det styrer jeg også unna i fremtiden. I tillegg fantes verdens sikkert nest verste trafikkmaskin i Fort Lauderdale, enda en grunn til å styre unna!


En opplevelsesrik tur nærmet seg slutten, vi leverte inn bilen og fløy tilbake til New York for et siste par dager der.

Vi har opplevd en ekte hurricane (dog kun i utkanten av en ved navn Arthur) og thunderstorms,


vi har kjørt berg-og-dalbaner (vel, ikke jeg, da...), vi har smakt smørterøl og kjørt med Galtvortekspressen,


vi har kjørt luftbåt på Everglades, sett ville aligatorer og holdt baby-aligator,vi har shoppet,

vi har lært at det finnes noe som heter sjøkuer og opplevd dem på nært hold,


vi har sett ville delfiner, vi har blitt solbrente, vi har blitt sårbeinte, vi har sett en ordentlig kjendis i levende live, vi har sett vaskebjørn,


vi har shoppet,


og shoppet enda mer,

vi har sett masse trær, milevis med vei, fine hoteller, mindre fine hoteller, vi har spist masse god mat, og vi har møtt masse vennlige og hyggelige mennesker.

Og vi har shoppet.


Det tar tid å fordøye inntrykkene, men av alle stedene jeg har vært og alle feriene jeg har vært på, tror jeg dette var den mest komplette. Den hadde alt. Mye kan sies om hvert enkelt sted jeg har vært tidligere, men denne ferien, den vil sitte i lenge. Ingen tvil om at det blir USA-ferie igjen på denne gjengen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar