tirsdag 8. mars 2016

Kvinnedagen

I dag er det 8. mars - Kvinnedagen. Jeg har fått etpar "gratulerer med dagen", men utenom det har jeg egentlig ikke noe forhold til denne dagen, og har heller aldri hatt det. Mann og Datter var i butikken i ettermiddag, og Mann lurte på om de skulle kjøpe med blomster hjem til meg, siden det var den dagen det var. Det skulle de ABSOLUTT ikke!

Datter er ivrig medlem i Unge Høyre, og Mann fikk en lekse om kvinnedagen jeg aldri tror han kommer til å glemme:

Det kommer overhode ikke på tale å kjøpe blomster til mor, spesielt IKKE på kvinnedagen. Her i Norge er kvinnedagen forbeholdt sosialister, og vi stemmer ikke rødt. I Norge går flere av parolene imot dagens regjering og de blå partienes politikk, og har i liten grad noe med kvinnekamp å gjøre. Kvinnedagen er opprinnelig for å bekrefte og å sette fokus på kvinners kamper, og ikke egentlig en politisk dag, men her i Norge har det politiske fokuset blitt satt i hovedsetet. Representanter fra liberale partier er ikke velkomne på organiseringsmøtene til kvinnedagen, og flere av møtene i forkant av kvinnedagen blir holdt lukket slik at andre meninger ikke skal være representert. Det er idiotisk at feminisme skal være forbeholdt de røde partiene, og bli arrangert på en slik måte at flere kvinner ikke "får lov" til å delta. Så nei, blomster til mor er uaktuelt, for vi feirer nemlig ikke kvinnedagen!

Det samme hadde hun sagt til sammfunnsfaglæreren på skolen i dag også, og i etterkant var hun overbevist om at denne læreren fra nå av hatet henne.

Jeg er overrasket, og samtidig veldig imponert over engasjementet. 

Så får jeg håpe at jeg får blomster ved en annen anledning...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar