onsdag 23. september 2015

Ut og plukke blåbær

Helt siden jeg var på sopptur for halvannen uke siden, har jeg tenkt på blåbær. Jeg har gått på sopptur i disse områdene i årevis, men jeg har aldri sett så mye blåbær der tidligere, som i år. Jeg er en veldig lite spontan person, men søndag morgen våkna jeg og bestemte meg for å reise tilbake og rett og slett plukke blåbær. Når jeg likevel går arbeidsledig er det jo bare å benytte sjansen. 

Jeg har aldri vært på blåbærtur før, men blåbær er godt, vi bruker endel kjøpte blåbær i smoothier hjemme, og når det er så lett tilgjengelig som det var i skogen, er det jo bare å gå og hente litt. Selvplukket er i tillegg mye bedre enn kjøpt. 

Jeg meldte en venninne som akkurat er hjemkommet fra et 3-årig utenlandsopphold, og hun hev seg med. Vi kom frem til leiligheten sent ettermiddag søndag. Boblene ble selvfølgelig straks sprettet. Det hører med til jentetur i Korshamn. I og med at vi nesten ikke har sett hverandre de siste tre årene, hadde vi masse å snakke om. Vi skulle være på tur til tirsdag, og praten gikk - i ett - i to døgn. 

Vi tok en liten sightseeing-runde slik at hun fikk sett de vakre omgivelsene vi tilbringer fritiden vår i, men i hovedsak satt vi bare og pratet. 

Mandag morgen var det tidlig opp og ut i skogen. Min venninne er ikke noe naturmenneske, og er livredd for å få "natur i skoene", og når det første vi møtte da vi kom frem var en stålorm, hadde jeg mine tanker om hvordan det skulle gå i skogen...Det gikk supert. På etpar timer hadde vi funnet etpar kilo, og bestemte oss for at det fikk holde. Med masse gode antioksidanter dro vi tilbake i leiligheten, for avslapping, kos og mer prat. Min venninne hadde med seg Hendrick's "luxus"-gin som vi absolutt måtte smake. Jeg liker ikke gin, men denne var faktisk ikke så verst. Mye bedre enn Gordons ihvertfall, og passet ypperlig på en mandag ettermiddag. Vi har reist verden rundt sammen, vi to, og nesten samme hvor vi har vært har duck in pancakes vært "vår" rett. Det var hun som lærte meg og spise det, og jeg har ikke tall på hvor mange ganger vi har spist det sammen. Dermed var middagen for kvelden gitt, helt av seg selv. Jeg har laget det flere ganger og det er ingen tryllekunst når man får tak i ferdig peking duck som bare skal varmes, og kinesiske pannekaker som bare skal steames. Og hoi sin saus på spruteflaske. Det å kutte opp agurkstaver og vårløk var det som var mest arbeid med hele middagslagingen. 

Tirsdag morgen våknet vi til pøsregn, og dermed var det ikke aktuelt å ta ut og hente mer bær. Vi tok dermed en rolig morgen, før vi kjørte hjemover igjen. 

En herlig "midtukehelg" var det, og jeg gjør det gjerne igjen. Men jeg håper egentlig at det ikke er så lenge til jeg er i jobb igjen, og ikke lenger har muligheten til å gjøre sånn midt i uka....

Blåbærene er nå lagt i fryseren. Til helga skal jeg tilbake til Korshamn, og planen min er da å lage blåbærlikør. Jeg har også veldig lyst til å lage blåbærpai. Det har jeg aldri smakt, men det ser utrolig godt ut. Nå har jeg jo blåbær... Jeg må bare få tak i et stort norgesglass til å lage likøren i, og få kjøpt meg en paiform først. 

1 kommentar: