mandag 14. september 2015

Sopptur

En gang i året er vi tre venninner/tidligere kollegaer som reiser på sopptur sammen. Jeg har en hel del sopp-plasser i nærheten av leiligheten i Korshamn, og selv om kantarell er gull og steder du finner dem er hemmelige, har jeg valgt å dele plassene "mine" med dem. Jeg vet liksom at sjangsen for at de reiser dit på egenhånd uten meg, er mikroskopisk. 

I år var vi, på grunn av uforutsette omstendigheter, bare to som kunne reise. Vi tok sørover fra kontoret til min tidligere arbeidsgiver klokka 2 fredag ettermiddag. Vi kom oss avgårde før køen sørover begynte, og etter litt handlings i Lyngdal var vi fremme i leiligheten og kunne sprette boblene rett over halv seks. De hadde ikke meldt det beste været for helgen, men fredagskvelden var nydelig, med sol og stille. Vi laget middag, og akkurat da den var ferdig fikk vi besøk av en annen (for meg tidligere) kollega. Veldig koselig.

Lørdag hadde værmeldingen lovet regn hele dagen, men det var opphold og perfekt sopptur-vær hele dagen. Vi kjørte til et område hvor jeg har etpartre forskjellige "garanterte" soppsteder, og jakten begynte. Det tok ikke lang tid før kurvene fikk innhold. Store, flotte kantareller i perfekt kvalitet.I løpet av dagen klarte vi å fylle begge kurvene, og vi returnerte til leiligheten med nesten 2,3 kg gull. Om kvelden ble det mer bobler, og vi laget min favorittmiddag; duck in pancakes. Nam!

Søndag slo værmeldingen til: REGN. Ordtaket "det finnes ikke dårlig vær, kun dårlige klær" ble brukt, og ut i skogen bar det. Denne dagen ble bare gått inn i skogen på et helt vilkårlig sted. Vi var dermed ikke sikre på fangst, men gikk ikke så veldig langt før vi fant det første gullet, fulgt av en til, så flere. Vi fant vel i underkant av 2 kilo denne dagen også, til tross for det dårlige været, og til tross for at vi var på et helt nytt sted. Helga brakte dermed totalt 4 kilo kantareller, søsterlig fordelt 50/50 - 2 kilo til hver. Å gå i skogen og lete etter kantareller, er rekreasjon. Å finne kantareller er ren, pur lykke. 

2015 har til nå - som i fjor - vært et utrolig bra sopp-år. 8 kilo "fangst" til nå, og vi er fremdeles bare i første halvdel av sopptember. I tillegg har jeg funnet mange nye sopp-plasser til senere år. Lykke!

1 kommentar:

  1. Så flinke dåkker e !! Det blir et par gode middager av denne fangsten ;-)
    Digg med jentetur, boblis og tur i skogen - balsam :-)

    SvarSlett