tirsdag 17. mai 2011

17. mai


Gratulerer med dagen !!

Så var man ferdige med tog og taler og hoppetauleker og ballkasting og potetløp og spikerbanking og svampekasting for i år. Jeg var i år igjen, like blåfrossen da det var tid for å gå hjem, som alle tidligere år. Jeg lærer aldri. Note to self til neste år: Kjøp ulltøy til å ha under bunaden i god tid før 17. mai!

Vel hjemme igjen, etter å ha fått varmen i seg igjen sånn noenlunde, er det å begynne å gjøre klart til den virkelige festen! Tradisjonen er å samles med gode naboer og grille og spise og kose oss. Og da må man ha en skikkelig 17. mai kake!!


Ei på jobben hadde med seg denne kaka sist uke, jeg var ikke kjapp nok til å få smake den, men den ble skrytt så inni granskauen oppi skyene, at jeg tenkte den kunne passe til i dag. Enkel og rask å lage, og forhåpentligvis liker også vi den ...

Salt marengsbunn med kirsebærtopping:

8 stk Ritz-kjeks eller annen salt kjeks
100 g valnøtter
2 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
3 eggehviter
2,5 dl sukker
1/3 l kremfløte
1 boks Hartleys fruit filling, red cherry (evt black cherry eller plommeblanding)

(Hartleys fruit filling kjøpes på Helgø eller lignende butikk.)

Hakk kjeksen og nøttene, ikke for fint. Bland inn vaniljesukker og bakepulver. Pisk eggehvitene stive sammen med sukkeret, og vend forsiktig inn nøtte- og kjeksblandingen. Fordel røren i en springform (24 cm), bruk gjerne bakepapir i bunnen. Stekes i ca 25 minutt på 180 grader. Avkjøl bunnen og legg på fat. Pisk kremfløten og ha over bunnen, etterfulgt av boksen med fruit filling.

Nå gjenstår bare resten av maten som skal gjøres klar. Om en time er det fest!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar