onsdag 9. februar 2011

Uønsket besøk

Jeg hadde akkurat besøk på døra her. Jeg er hjemme fra jobb og sjuk, men heldigvis på bedringens vei, og hadde akkurat kommet meg ut av dusjen og oppi klærne da det ringte på. Utenfor sto en mann og ei dame som jeg aldri har sett før. Uten noen annen innledning, ingen "hei", ingen spørsmål om det passet, ingen forklaring på hvem de var, hvor de var fra eller hvorfor de ringte på min dør, sa mannen at han ville lese for meg fra Bibelen. Jeg sa at jeg allerede hadde lest den boka, men mannen hadde bibelverset sitt klart, og begynte å lese. Jeg er godt opplært hjemmefra, og fikk meg ikke til å bare smelle døra igjen heller, så jeg ristet på hodet og smilte, da kom han dragende med enda en bok; "Lykkelig familieliv" - DEN hadde jeg helt sikkert ikke lest... (WHAT??? Greit jeg ser litt pjusk ut, jeg er SJUK, for Guds skyld - det er ikke fordi jeg ikke er lykkelig!!!) Han kunne godt lese for meg fra den heller... DA lukket jeg døra!

Jeg så etter dem i vinduet. De gikk ut gata igjen, uten å gå innom et eneste annet hus på veien, og jeg lurer på hvorfor de valgte ut akkurat dette huset? Kanskje det var "Support Isengard MC"-klistermerket i vinduet ved døra som gjorde utslaget, at de trodde jeg trengte å "reddes"?

Jehovas Vitner var temmelig aktive i området her for endel år tilbake. Jeg trodde jeg var kvitt dem for alltid etter at jeg fikk en muslimsk bekjent av meg til å åpne døra for dem en gang hun var på besøk her, og si at vi var muslimer. Vel, de kom tilbake uka etter og lurte på om det stemte at det bodde muslimer i dette huset, noe jeg bekreftet (med lygekryss), og etter det har jeg ikke sett noe til dem. Heldigvis. Før altså i dag.

Jeg kan ikke skjønne at det virkelig er lov å gå rundt sånn på den måten, å ringe på tilfeldige dører og forsøke å trenge seg på?? Hva om det var ungene mine som åpnet? De hadde muligens blitt vettskremte... Greit at de føler de har noe å formidle, men jeg er overhode ikke interessert i deres lære, og hadde jeg vært det, skulle jeg nok klart å oppsøke dem. Jeg synes det er veldig fascinerende med religion og sekter, jeg har lest masse om det, jeg respekterer at folk har forskjellig tro og aksepterer den tro de har, men jeg prøver ikke å presse "min tro" på noen, og aksepterer heller ikke at andre prøver å presse sin tro på meg. Spesielt ikke på MIN trapp, utenfor MITT hus! Amen!

Og om boka han ville lese for meg fra: Jeg holder for øyeblikket på å lese "I heart"-serien av Lindsey Kelk; jeg er akkurat ferdig med "I heart New York", og har nå begynt på "I heart Hollywood". For meg er DET bøker som gir meg et lykkelig familieliv, for jeg ler høyt når jeg leser dem! For meg er det å LE det viktigste, ikke bare i familielivet, men i livet generellt. Jeg har faktisk lest Bibelen. Hele Bibelen. Jeg lo ikke en eneste gang gjennom den boka, og jeg er HELT sikker på at jeg ikke hadde ledd en eneste gang gjennom "Lykkelig familieliv" heller! De så neimenn ikke lykkelige ut de to på trappa mi, det så ikke ut som om de hadde ledd noensinne!

2 kommentarer:

  1. Ikke greit med disse vitnene, har mange erfaringer med dem helt fra barnsben av. Men etter at jeg flyttet i eget hus har jeg opplevd dem kun en gang på nesten 20 år. Hva skal man gjøre, som du sier er vi oppdratt til å være høflige! Bare så synd at det er ikke så ofte at de er høflige tilbake!

    SvarSlett
  2. Vettu ka, de e pittladausen meg innom her og, minst ein gang i mnd!! Åsså bare rett på sak, bryr seg fint lide om dår e ein liden så ligge å hyle å vræle bag meg... sist nå så sa eg det bare rett ud, JEG ER IKKE INTERRESERT!!! Så nå har de ikje vært her si jul...
    Men her og, kun meg de går innom... spesielt!

    SvarSlett