søndag 1. august 2010

Extreme Dinner 2010

Jeg gikk glipp av stort sett hele årets Glamat. I og med at vi ikke kom hjem fra ferie før fredag morgen, var det blitt litt amputert fra starten av. Jeg, som pleier å være tilstede samtlige av Glamat’dagene...! Vi fikk oss nå en tur ned fredag ettermiddag, men ungene frøys og var gjennomtrette, så det var bare å kapitulere. Men ikke før vi hadde fått satt oss på venteliste til Extreme Dinner hos Kjartan Kjetland lørdag kveld.

Tidlig lørdag morgen fikk vi telefon: Bord for 4 til kveldens siste servering var i boks. Dermed var det bare å fikse barnevakt i en fart – og glede seg; 16 retter, servert på skje av mannlige servitører til damene, og kvinnelige servitører til mennene, mens vi satt/lå på svære senger, støttet opp med puter - og med 7 tilhørende viner.

Meny Arrabiata 2010:

• Lodderogn med Créme Frãiche servert med flatbørd og syrlig sjalottløk
• Kamskjelltartar i pastakonkylie, ertepuré og hasselnøttsky
• Til disse to rettene fikk vi servert en Gran Moments Cava Extra Brut
• Andeleverterrine (Foie Gras) med rabarbraduo, karamelliserte pistasjnøtter og kronblad av ringblomst
• Panert lam med aprikoschutney, smørdampet sommerkål og potetchips
• Til disse to rettene fikk vi servert en Martin Mullen Riesling Kabinett 2009 – den beste hvitvinen jeg noengang har smakt!!!
• Salmafilet med japansk sjøgress, eggekrem, lakserogn og agurk
• Geitostmousse med basilikum, pesto og friterte mandler
• Til disse to rettene fikk vi servert en Franck Massard Herbis Verdejo Viura Rueda 2008
• Kongekrabbe med grapefrukt, skalldyrolje og hvitløkspanering
• Scampi med stekt filodeig og aioli
• Til disse to rettene fikk vi servert en Paco & Lola Albarinho 2009
• Druer (som ble matet slik druer skal mates!!!)
• Morkelrisotto med salviesmør
• Bakt kveite med røkt potetkrem og artiskokk
• Håkylling med estragon, lime, sellerirotpuré og sprøstekte chorizobiter
• Til disse rettene fikk vi servert en Le Fraghe Bardolino 2009
• Terrin av svinehode med bacon, søtpotet, syltede epler, calvadossirup og macadamianøtter
• Røyksundkalv, sukkererter med gremolata, frityrstekt kapers og hvitløksky
• Reinstyrcarpaccio med syltet sopp og krydret pære
• Til disse rettene fikk vi servert en Domaine de Sainte Croix Magneric 2004

• Til dessert: Jordbær med knust grønn pepper og vaniljekrem med sort pepper
• Tiramisu
• Med en herlig Markus Huber Beerenauslese 2007 dessertvin

Favorittene av rettene over var defintivt Foie gras’en, lodderogn-retten, kongekrabben, og faktisk svinehodeterrinen. Alt var jo egentlig supergodt, eneste som kanskje skuffet litt, var Salmalaksen – jeg mener definitivt at min kjære nabo’s Salmalaks er MYE bedre!

Jeg hadde et sterkt ønske om å bli matet av ”sjefen sjøl”, skjønne Kjartan Kjetland – og det fikk jeg også. Ellers hadde vi to damer gleden av å bli servert av Emil, mens mennene våre ble servert av den nyyyydelige Annabelle.

Intet annet enn en fantastisk opplevelse!! Dette blir garantert en tradisjon!

Og Ki, jeg skal ikke blogge et ord om det du fortalte da vi kom hjem....!!!

2 kommentarer:

  1. Høres ut som en fantastisk opplevelse! Masse mat i små porsjoner, men hvordan føltes det etterpå? Var du stappmett etter så mange retter?

    SvarSlett
  2. Neida - overhode ikke stappmett, og det visste jeg på forhånd, så kom ikke skrubbsulten. Du fikk bare en spiseskje av hver rett, og ble vel egentlig mer full, enn mett..... Vinglassene var av normal størrelse, ser du... ;-) Opplevelsen og stemningen telte vel så mye som selve maten! :-)

    SvarSlett