torsdag 20. mai 2010

Pepperkakebaking ...

... i mai! Jepp, ganske riktig. I dag, 20. mai 2010 har jeg bakt pepperkaker! Neida, jeg har ikke startet julebaksten tidlig, selv om det hadde vært greit å vært ferdig med det, og selv om pepperkaker ALLTID smaker best FØR jul, var vel dette i overkant tidlig.

I forbindelse med et prosjekt på jobb med en pepperkakeform som trengte testing, samt ferdige kakeprøver til fotografering, startet jeg arbeidsdagen foran kjøkkenbenken.


Deigen ble laget i gårkveld, helt fra scratch, all den tid Ikea ikke har pepperkakedeig i mai... Det var ganske enkelt egentlig, ihvertfall når min bedre halvdel tok seg av røringen.

Resultatet ble over all forventning, om ikke utseendemessig så ihvertfall smaksmessig, og jeg er litt usikker på om det er flere igjen i boksen på kontoret, til fotograferingen i morgen tidlig...

Legger inn oppskriften her, siden det var flere på jobb som ville ha den:

150 g meierismør
1 dl sirup
2 dl sukker
1 dl kremfløte
1/2 ts malt nellik
1/2 ts ingefær
1/2 ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
450 g hvetemel

Bland smør, sirup og sukker i en gryte. Varm opp til sukkeret er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør i fløten. Sikt i krydder, bakepulver og melet. Rør alt sammen til en jevn deig (svintungt)!!

La deigen stå kaldt til neste dag - fortrinnsvis innpakket KUN i folie (ikke oppi bolle som jeg gjorde - da var deigen nesten umulig å få ut!)

Stikk ut kakene og stek de på 175 grader i ca 10 minutter.

1 kommentar:

  1. De var SUPRE, jeg gleder meg til å spise opp alle i smug i morgen før privattreningen! MOHAHAHA...!!!

    SvarSlett