søndag 29. september 2024

Alba

September ble en begivenhetsrik måned. Det startet med tur til Lofoten, hvor vi var på RIB tur til Saltstraumen ut fra Bodø, tur med hurtigruta fra Bodø til Solvær og besøk i Henningsvær. 


Måneden ble avsluttet med "vin og gastronomi"-tur til Piemonte. Piemonte markerte også samtidig avslutning på jobb, og klargjøring for ny jobb fra 1/10. 

Vi fløy til Bergamo og ble hentet i buss og kjørt til Alba, som var utgangspunktet for turen. 5 døgn, inkludert all transport, 4 netter på hotell, 2 middager, 3 lunsjer og passelig med egentid mellom det oppsatte programmet. 

Alba var en fantastisk liten by, og tilfeldigvis - og perfekt for oss - var det vinfestival første dagen vi var der. Første morgenen tok vi en liten byvandring før første vingården vi skulle besøke. Sentrumsgatene viste seg å være fylt med mellom 50 og 60 små og større boder som serverte smaksprøver fra vingårder i området. 

Vi fikk kjøpt oss festivalpass til 18 euro; et vinglass med holder til å ha rundt halsen, så var det bare å gå rundt og smake det vi måtte ønske. 

Etter et par timer var det avreise til første vingård, hvor det ble servert lunsj og tilhørende vinsmaking. 



Vel tilbake i byen om ettermiddagen, var det bare å fortsette på vinfestivalen... Middag ble inntatt på uterestaurant; 1 meter med spekemat og oster - og selvfølgelig tilhørende vin!


Dagen etter var det besøk på ny vingård, da med fokus på Barbaresco - "dronningen" i Piemonte. Lunsj og tilhørende vinsmaking. Og selvfølgelig litt handling. Vi hadde fått lånt med oss vinkoffert hjemmefra, og fikk dermed en hel del god vin med oss hjem igjen. 


Om kvelden fant vi tilfeldigvis - og av alle ting - en Michelin restaurant - i lille Alba, hvor vi fikk servert en fantastisk middag. Med masse trøffel - og selvfølgelig Barolo.


Dag 3 var det klart for besøk på vingård nummer 3, hvor vi fikk smaksprøver på "kongen" - Barolo. Bare ett ord: Nam! 


Foruten vin, hadde vi også med oss hjem både italienske oster, skinker, pølser, pasta, oljer og trøffel. Vanvittig mye godt å handle med seg! Dessverre var ikke trøffel i sesong før 1/10, så det ble å ta med tørket trøffel hjem, men helt OK det og.  

Jeg hadde egentlig aldri trodd jeg skulle virkelig kose meg med rødvin klokken 10 om morgenen, men joda! Helt klart! Og for øyeblikket er det nok vin fra Nebbiolo-druen som er min foretrukne vin, definitivt. 

For en tur! Aldeles vellykket, og vi kommer definitivt til å prøve å finne en lignende tur til neste år!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar