mandag 11. juni 2012

M&M

M&M; ikke sjokoladen, men Metallica og Mods!

I løpet av de siste ukene, har jeg vært på to store konserter. To vidt forskjellige konserter – på alle måter.

Først ut var Metallica i Oslo. Det var 5. gangen jeg så Metallica live. I strålende solskinn, nesten for varmt for konsert! Konserten var på Valle. Jeg liker egentlig ikke Valle så veldig godt, det harde betongdekket tar knekken på både bein og rygg. Vi dro derfor noe seint oppover fra sentrum, og fikk ikke med oss noen av oppvarmingsbandene. Vet ikke om jeg gikk glipp av så mye. Ene oppvarmingsbandet hadde jeg aldri hørt om. Mastodon var sikkert bra, men ikke de jeg reiste for å se.

Sist jeg så Metallica, var under Death Magnetic turneen, hvor de spilte i Spektrum. Den var storslagen! Jeg liker imidlertid bedre å se dem utendørs og på større scener. Årets konsert var gjennomgående ”Metallica – the black album” – fra Å til A + diverse andre storheter og favoritter som Justice for all, Seek and Destroy, Master of Puppets og ikke minst One, hvor pyroeffektene satte prikken over i’en og gjorde det fullkomment.


James! Himmel så bra! Og det lyser av hele ham at han storkoser seg på scenen. At dette er GØY!

Andre konserten var nå i helga. Også en gammel traver – dog ikke av samme kaliber. Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt å gå på denne konserten. Jeg ble så skuffet når de lanserte hvem som skulle spille på Årets Store Begivenhet – Stadionkonserten. På forhånd var det forespeilet et verdensnavn, dette skulle bli spektakulært. Joda, spektakulært nok... Mods. Som ga ut 2 plater på tidlig 80-tall. Som har etpar sanger som kanskje kan kalles monsterhit’er. Men Verdensnavn? Næh. Ikke for meg, i hvert fall. Hadde det vært på bryggedans på kaien i heim”byen” de skulle spille, hadde det vært superkult, men jeg forventet noe mer til Stadion… Kjepphøy proklamerte jeg at ”dersom det blir fint vær den dagen, og jeg har lyst å gå, kan det være jeg rusler ned og kjøper billett i døra…” Ja. 25000 solgte billetter seinere – hvor ALLE skulle på Mods, sto jeg der – uten billett. Og angret. Bittelitt.

Da naboen meldte meg sist mandag og lurte på om jeg skulle gå, kjente jeg det. Jeg ville gå jeg også. Men jeg hadde ikke billett. Raskt ble det ordnet – det gikk mye enklere enn hva jeg hadde trodd. Første personen jeg snakket med, tilbød meg to billetter – en til meg og en til naboen. Med rabatt. Finfint!

Det ble en fin kveld. Jeg fikk ikke med meg noe av oppvarmingen; Ylvis, Asfalt, Vamp og noen jeg aldri hadde hørt om. OK nok, i den settingen!

Det ble en kveld med mye mimring. Med masse folk i godt humør. ALLE smilte og var glade og sang Tore Tang. Det var koselig. Og Abel er Abel, han leverer det han må. Det var show, det var minner, det var fest. Ikke noen musikals højdare, men folkefest! Jeg er glad jeg gikk!


Har i ettertid sett masse klaging på toalettforhold og barer med lange køer og som gikk tomme for drikke, men gudbedre – da var de i hvert fall ikke på de første Rogafest-tilstelningene på Vaulen (aner ikke om det fremdeles eksisterer, eller om det har bedra seg med årene) – og da er de heller ikke vant med store konserter – eller Viking-kamper forsåvidt. Hva forventer man når 25000 mann er samla? Se i pausen på Viking-kampene – selv da er det halvtimes lange do-køer, og da er det jo knapt 10 000 mann der…

Neste konsert ut er Bruce Springsteen i Oslo i juli. Jeg er ikke noen stor Springsteen-fan, men han er jo definitivt en av de store man må få med seg. Og så ser jeg at MUSE skal spille i Oslo i desember. Billetter legges ut for salg nå på onsdag/torsdag – og jeg har snart bursdag … *hint-hint*

1 kommentar: