lørdag 12. mars 2011

Cupcakes!

Jeg har aldri likt å bake, og har aldri i mitt liv bakt en eneste muffins, tror jeg. Men siden jeg fikk det nye, røde vidunderet på kjøkkenbenken har det blitt - jeg skal ikke strekke meg så langt å si at det er blitt kjempegøy, men det har ihvertfall blitt mye kjekkere! Jeg får det jo til. Mer vellykket enn tidligere ihvertfall. Jeg har brukt den røde opptil flere ganger (!) og i dag fant jeg ut at jeg skulle prøve meg på cupcakes.

Min bedre halvdel ble sendt i butikken for å kjøpe ingredienser. "Kjøp noe fin pynt" var instruksjonen han fikk med. Vel... jeg skal vel ikke klage, men hans og min forståelse av "fin pynt" viser seg å sprike betraktelig, ettersom han kom hjem med fargesprakende dinosaurfigurer og sjokoladestrøssel, men det var da ihvertfall noe jeg kunne toppe cupcakene med.

Jeg fant en oppskrift som så ganske så god ut, og satte igang. Og det viste seg å være ganske enkelt - tilogmed etter mine kvalifikasjoner - hvis du ser bort ifra at det måtte et brett til før jeg fant ut at man IKKE må fylle så veldig mye røre i hver muffinform... Man lærer etterhvert...

4 stk egg
7 dl sukker
7 dl hvetemel
2 ts natron
1 ts salt
2 ss kakao
5 ss vaniljesukker
2 ss hvitvinseddik
2 dl olje (smaksfri, for eksempel soyaolje)
5 dl kefir

Pisk egg og sukker. Bland så alle de tørre ingrediensene for seg. Ha i dette sammen med oljen, eddiken og kefiren. Stek på 175 grader (med under og overvarme varmluft) ca 15 min.

Frostingen laget jeg av
1 pk Philadelphia ost
50 g smør
85 g melis
1/3 ts vaniljesukker

Dersom du skal ha nok frosting til alle cupcakene må du gange frostingen med 3. Jeg må nok fryse noen uten frosting, for jeg skulle kanskje i forkant tenkt på at vi kun er 3 personer i huset i dag, Datter er på sjakkleir mens Sønn er syk - og dermed intet besøk. Godt over 30 cupcakes ble dermed LITT i overkant av hva vi klarer å spise opp...

4 kommentarer:

 1. Du komme deg. Va de gode???

  SvarSlett
 2. Åh, ja! De va knallgoe!!! :-D

  SvarSlett
 3. Mmmm, det hørtes godt ut.
  OG eg syns dinosaurpynt hørtes skikkelig lekkert ut, hihi.

  SvarSlett
 4. Welcome to My Thimble Collection new site! Visit me at http://naparstek.com.pl :) Greetings from Poland!

  SvarSlett