I alle år har Gladmatfestivalen vært et høydepunkt. Jeg elsker å gå rundt i byen og smake på masse forskjellige småretter, og opp igjennom årene har det vært mange store matopplevelser derfra. I år var intet unntak.
Begge ungene kom hjem for å bli med på festivalen, først Datter og kjæreste de første dagene, deretter Sønn og kjæreste. Utrolig kjekt å få ta dem med ut og tilbringe kvalitetstid sammen, og få gitt de en liten matopplevelse.
Etter å ha vært på bortimot samtlige av festivalene de siste 20 årene, var årets festival etter min mening et godt hakk opp kvalitetsmessig. Masse gode og tydeligvis godt planlagte sammensatte smaker, og flotte presentasjoner. Vi bruker lokalavisens vurdering, terningkast og kommentarer som utgangspunkt for hva vi ønsker å smake, og er som regel veldig enig i karakterene som gis.
Det ble gitt rekordmange 6'ere på årets festival, og av de rettene vi smakte, syntes jeg den aller beste retten var søt blodpudding med salt, røykt bacon med syltede rips og granskuddsirup, servert på mandelpotetstappe - i et margbein.
En god nummer 2 for meg var en rett som faktisk kun fikk en 3'er i anmeldelsen, en "3-retter" med 3 små, fylte terteskjell. Det viser bare at "smaken er som baken". Denne retten måtte jeg faktisk tilbake og ha hele 3 ganger, én hver dag vi var på festivalen.
Øvrige retter som absolutt er verdt å nevne, var en hummerravioli i skalldyrbisque, gravet torsk i kald, syrlig suppe på stikkelsbær og eple, og flere retter med nydelige kamskjell.
Eneste retten jeg skulle ønske jeg fikk smakt, var is laget på shiitakesopp. Jeg så meg ut den tidlig, men de ble utsolgt før jeg kom til den boden, hver eneste dag.
Jeg gleder meg allerede til neste års festival!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar