tirsdag 31. januar 2012

Tilfeldigheter i livet ...

Tilfeldigheter er ofte det som har styrt livet mitt, eller, ikke styrt, men ting har skjedd ganske så ofte via rene tilfeldigheter opp gjennom årene. Kommet seilende på ei fjøl, liksom. Karriere, venner, partner... masse!

Egentlig er det vel veldig få ting i livet som virkelig er planlagt, og det er ofte slik at ting som planlegges svært sjelden faktisk går etter planen. Jeg er jo et listemenneske, som elsker å legge planer og skrive lister, derfor finner jeg det egentlig ganske rart at tilfeldigheter har spilt en så stor rolle i livet mitt.


Nå har fjøla nok en gang kommet seilende! Det er deilig, og jeg er lykkelig!

mandag 30. januar 2012

Fornyet sesongkort

Viking sesongkortet for 2012 er fornyet - med forventninger, ønsker, håp og drømmer som samtlige 14 tidligere sesongkort-år.

Gleder og skuffelser. Oppturer og nedturer. Sprudlende, levende entusiasme! Jeg gleder meg til eliteserien starter!

Det gjør sikkert denne ihuga Vikingpatrioten også.... som syntes siste seriekamp i 2011 var så spennende at han bare MÅTTE på stadion.... og sånn bare i tilfelle han fikk sjangs, tok han med seg : EN BOK ??!!!?? - Og satt og leste i den gjennom HELE kampen....


Håper det blir flest oppturer i år, selvsagt!

Går du inn på www.viking-fk.no får du opp følgende splash:


Yeah right! Sikre deg plass, ja. Dersom det blir Vikings største utfordring i 2012; at stadion ikke har nok plass til alle som ønsker å se dem, skal jeg JUBLE!

søndag 29. januar 2012

Stavtjørn

Hvem skulle trodd, for to uker siden, at jeg noensinne skulle renne på ski - i et skitrekk? Ihvertfall ikke jeg!

Men så ble det jo til det sist helg, og jeg overlevde, så i går gikk jeg jammen meg og kjøpte meg utstyr. Ski og støvler og hjelm og hansker. Moro! Og i formiddag, etter Datters fotballturnering, fant vi ut at vi skulle teste det ut. I og med at vi var kommet litt utpå dagen, tok vi det nærmeste skianlegget; Stavtjørn. Har aldri vært der før. Tok en time og ti minutt og kjøre hjemmefra, dermed litt kortere enn å kjøre til Sirdal.


Trekkene der var endel lengre, og også endel brattere enn på Fidjeland, men jeg kom meg både opp og ned. Livredd første turen, men så gikk det bedre og bedre. Stavtjørn var heller ikke så "posh" som trekkene i Sirdal har en tendens til å være... Jeg er ikke så glad i "posh", så jeg stortrivdes!

Neste helg blir det nok Sirdal igjen. Tenkte å overnatte på hotellet der oppe, men der var det fullt, så da får vi se hva vi får til!

Gøygøy!

fredag 27. januar 2012

Hakkespettboka

ei glemt visdomsbombe – eller kun en illusjon ... ??

Jeg har en kollega som til stadighet kommer med ulike utsagn som hun sier hun leste i ”Hakkespettboka” da hun var liten.


Ifølge Wikipedia, er ”Hakkespettboka” kun ei fiktiv bok fra Donald Duck & co, men min kollega hevder hardnakket hun har eid denne boken en gang, lest den, og nå refererer til og siterer ulike glupheter fra.

Dersom denne boka virkelig finnes, og dersom det står så mye glupt i den som min kollega klarer å vrenge utav seg, skulle den jo vært vanvittig grei å ha! Ikke minst for henne, for å bevise for meg at den virkelig eksisterer... eller har eksistert ...

Er det noen som vet om den virkelig finnes? Eller fantes før, "i gamle dager"? Eller kan det rett og slett være den gode, gamle Speiderboken hun EGENTLIG mener?

torsdag 26. januar 2012

Fly away with Epson - or not ...

Jeg har nå fått tilbakemelding fra Epson etter at jeg sendte inn mine kvitteringer og mitt ”krav” om to flybilletter til valgfri destinasjon i Europa som jeg ble lovet da jeg handlet printer i slutten av fjoråret – se HER.

Jeg måtte sette opp 3 forslag til destinasjon – i 3 forskjellige måneder. Det ble Barcelona, London og Wien i august, september og november.

Da tilbudet fra Epson kom, var det til London i september. Jeg hadde håpet på Barcelona, men greit nok. London er alltid kult! Dealen var at man kun skulle dekke de forskjellige fly/flyplassavgiftene selv, og det er jo fair enough, men jeg stusset litt da jeg så hva Epson skulle ha for at jeg skulle få disse billettene, hva de hadde satt opp som ”avgifter”... De la ved reiserute med tider og selskap, så det var kjapt gjort å sjekke reelle kostnader. Epson ville ha 1500-og-et-eller-annet for disse to ”gratis”-billettene. Vanlig pris dersom du gikk gjennom nettsiden til flyselskapet og sjekket på samme dato og klokkeslett, var rett over 1800. Og billettprisene var største andelen av disse 1800 – ikke avgiftene. Med andre ord, noen spiller ikke med heeeelt åpne kort...

Jeg sendte en mail tilbake til Epson med disse opplysningene, men har ikke hørt noe mer fra de etter det. Og helt ærlig tror jeg ikke at jeg hører noe mer heller.

Jeg husker jeg lo høyt og lenge av de som trodde de hadde vunnet gratis tur med "Nytt og Nyttig", da de rundt tusenårsskiftet begynte å dele ut disse. Helt til det viste seg at det var reellt, og at de faktisk delte ut turer. Da lo jeg ikke lengre.

Jeg kjente på meg her også, at det måtte være noe bak; når ting høres for godt ut til å være sant, er de som oftest det, men jeg hadde ”Nytt og Nyttig”-latteren i bakhodet, og tenkte jeg ihvertfall skulle gi de en sjangse.

Nå ler jeg igjen. Høyt og lenge. Av Epson! ... og litt av meg selv også - som gikk 5på... Heldigvis var ikke dealen avgjørende for hvilken printer som ble valgt!

onsdag 25. januar 2012

LUS!

Her om dagen fikk jeg besøk av en familie fra klassen til Sønn. Deres pode hadde fått hodelus. Grøss!


Det første poden hadde sagt da de oppdaget det, var at han hadde lånt Sønns hårbørste i gymmen på skolen uka før. Grøss!  

Jeg vet jo hva som skjer nå! Sønn har greidd seg med samme hårbørste. Så har han lånt min hårbørste, som igjen Datter OG ikke minst JEG har brukt.

Vi har hatt lus i heimen før, så vi vet liksom hva det går i. Da Sønn var nyfødt og Datter gikk i barnehagen, hadde vi det hele gjengen. Herlig. Datter var kjempestolt, hun ble sendt i "karantene" til mormor og morfar, og gikk rundt og fortalte alle hun møtte at hun hadde lus og ikke kunne gå i barnehagen. Jeiii. Besteforeldrene syntes ikke det var like stor stas som jenta sjøl...

Og nå; jeg klør bare ved tanken! Om det er psykisk eller hva, vet jeg jo ikke enda. Det vil uansett nok ta litt tid før vi eventuelt finner disse svarte, ekle krypene i heimen, men at det kommer, er jeg ikke i tvil om!

Stikker ut og kjøper ny lusekam, jeg!

tirsdag 24. januar 2012

Music and Lyrics

Music and Lyrics er en koooselig film med Drew Barrymore og Hugh Grant som jeg har sett flere ganger. En annen koooselig film, er the Wedding singer med Drew Barrymore og Adam Sandler. Det er ikke mye film jeg ser, men skal jeg først se film er det helt OK om det er noe kooooselig! Det er imidlertid ikke disse filmene denne bloggen skal omhandle, men etpar ørsmå paralleller kan likevel trekkes.

På midten av 90-tallet skulle jeg i bryllup, og jeg husker at bruden i forkant av bryllupet var veldig opptatt med å skulle velge sang til "brudevalsen". Jeg setter "brudevalsen" i hermetegn, for det var slett ikke mye til vals det de danset, men anyway.

Fornøyd kom hun en dag og fortalte at valget var tatt. Brudeparet skulle danse til - og for fremtiden ha som "sin" sang "Where the wild roses grow" av Nick Cave og Kylie Minogue. Jaha, tenkte jeg da. Jeg tror faktisk jeg sa det høyt også. Uforståelig nok hadde hun brukt sååå lang tid og endt opp med noe som tydeligvis ikke var gjennomtenkt likevel.


Jeg tror først hun trodde at jeg ikke likte sangen, og ble litt snurt. Enda mer snurt ble hun når jeg tok mot til meg og sa at hun ikke under noen omstendigheter kunne ha den sangen: "Om du har tenkt å ha den for deg selv til ditt eget bryllup?" Overhode ikke!

Hun elsket den sangen, så den sangen måtte det bli! Jeg spurte om hun i det hele tatt hadde hørt på teksten, om hun hadde fått med seg innholdet i sangen? Det hadde hun ikke, og jeg ga henne et svært kort referat. "Kvinne blir betatt av mann. Mann forfører kvinne. Mann dreper kvinne". Yeah! Fin sang, men ikke som "brudevals"!

Paret valgte en annen sang! Hvilken husker jeg faktisk ikke. Jeg husker kun den som det ikke ble. Ingen har drept hverandre i ekteskapet så langt heller. Heldigvis! Sånn hadde det sikkert vært om de hadde valgt den opprinnelige sangen å danse etter også, men det ble noe morbid for meg ihvertfall, og egentlig også ustyrtelig morsomt.

Moralen blir vel dermed noe sånt som at tekst og tone ikke alltid går "hånd i hånd", venner vil deg som oftest vel og det er aldri for seint å snu...

mandag 23. januar 2012

Marc

Utrolig hvor mye lykke det kan ligge i en håndveske.

Vesker er noe jeg aldri kan få nok av. Nå, når jeg er blitt "voksen" har jeg tenkt det er på tide å skaffe meg en ordentlig, ekte designerveske. Valget falt av ulike grunner på Marc by Marc Jacobs.


Vidunderet er i supermykt hvitt skinn og rommer akkurat så altfor mye som en dameveske skal romme. Og den er MIN!

Oilers

Første gang jeg var på hockeykamp, er for et partre år siden. Min bedre halvdel hadde fått billetter på VIP'en gjennom jobb, og siden jeg aldri hadde vært på hockeykamp før, skulle jeg få bli med. Jeg husker jeg ikke syntes jeg var særlig heldig, hockey hadde aldri fenget meg. Min bedre halvdel hadde i tillegg tatt feil av tiden, og vi kom ikke før til andre periode. Det var ganske kjedelig.

Nå, når Sønn er blitt sånn en ivrig hockeyspiller, begynner jeg faktisk å like hockey. Akkurat likt slik det var når Datter begynte å spille sjakk. Forferdelig i starten, men så kjekkere og kjekkere. Hele familien var på hockeykamp i romjulen, og da min bedre halvdel i går plutselig hadde en ekstra billett, ble jeg med igjen. Og storkoste meg. Hockey er nå plutselig blitt kjekt. Merkelige greier.


Oilers leder serien med 17 poeng. Det er ingen spenning lengre. Det er jo ofte slik vi har ønsket at Viking skal regjere i fotball. Jo dårligere Viking spiller, og jo lengre ned på tabellen de ligger, jo færre tilskuere er det på stadion. Men mon om det kanskje ikke er litt av det samme i motsatt ende også? At jo mer suverene man er, jo mindre folk kommer - spenningen er jo liksom borte. Det er opp og avgjort av alle og enhver at Oilers vinner serien i år. Og det var haugevis av tomme plasser rundt forbi i går. Ikke vet jeg hvor mange tilskuere ishallen tar, men det var langt ifra fullt. Ganske trist, igrunnen!

Oilers vant selvfølgelig, over Stjernen. Ingen av lagene spilte særlig bra, men det viser styrke å vinne 4-1 selv på en dårlig dag. Forza Oilers, som Roughnecks synger! Og jeg gleder meg til den nye ishallen står ferdig!

lørdag 21. januar 2012

Skiundervisning

I dag har vi vært i Sirdal. Min bedre halvdel hadde bestilt instruktørtime til meg og ungene. Jippi. Eller ikke. Jeg var skeptisk, og grudde meg. Veldig. Ungene var først ut, og det gikk strålende. Det varte ikke lenge før Sønn var alene oppe i trekket. Så var det min tur. Jeg grudde meg enda mer. Jeg tenkte med gru på den stakkars instruktøren som skulle prøve å lære meg noe ...

Det gikk overraskende greit. Og etter en stund klarte jeg tilogmed smile. Men jeg var veldig letta når mine tilmålte 3 kvarter var over.


Etter en pause overrasket jeg tilogmed meg selv med å ville renne mer - alene. Jeg putlet på for meg selv, og tørde ta trekket lenger og lenger opp i bakken. Til slutt var jeg på toppen, og jeg kom meg ned også.

Målet mitt var å kunne ta heisen - og i tillegg komme meg ned igjen på en noenlunde sivilisert måte. Det klarte jeg. Det så nok ikke så elegant ut, men pyttsann. Jeg kom meg ned. Og opp igjen. Og ned igjen. Flere ganger. Wihii. Det var tilogmed ganske kjekt!

Målet er nådd, neste gang vi skal opp finnes det ingen tvil. Jeg skal renne da også. Det hadde jeg egentlig aldri trodd!

onsdag 18. januar 2012

Laserbehandling

I mange år har jeg gått rundt og vært temmelig rød i ansiktet. Spesielt i kinnene. Det har ingenting med rødming å gjøre, derimot masse sprengte blodkar. Det er noe arvelige greier, tror jeg, både min far og alle søsknene hans har det samme. Det ser ikke så fint ut, og blir værre med årene, men jeg har ikke vært klar over at det går an å gjøre noe med det - før min svigerinne fortalte for litt over et år siden, at hun hadde hatt det samme tidligere, og fått laserbehandling og var nå kvitt det helt. Fantastisk. Det ville jeg også gjøre!

Første skritt var å få fastlegen min til å henvise meg til hudavdelingen på sykehuset. Det var enklere sagt enn gjort. I og med at det er kosmetisk, mente han at jeg skulle ta det privat og ikke belaste det offentlige med det. Men andre får det jo dekket - privat koster det en hel liten formue, så jeg fikk "presset" henvisningen gjennom. Det gikk ikke lang tid før jeg fikk brev fra sykehuset. Jeg kunne regne med å komme inn til konsultasjon i mars 2012. Det var over ett år til, og med tiden glemte jeg ut hele greia. Det var jo så lenge til. I mellomjulen fikk jeg imidlertid brev med time - 17. januar. Altså i går. På kveldstid.

Jeg trodde altså at jeg kun skulle på konsultasjon, stor var derfor overraskelsen da legen, etter å ha sett på meg, ba meg legge meg på benken for første behandling. Min svigerinne hadde fortalt en del om laserbehandlingen, men hun hadde glemt det viktigste: nemlig hvor hinsides vondt det var! Tårene spratt, og de 10 minuttene jeg lå der og fikk "brennende støt" - som det best kan beskrives med, føltes som timer.


Da jeg var ferdig måtte jeg sitte med ispose i en halv time, før jeg fikk gå. Det hjalp veldig, og jeg følte veldig for å sitte der en halv time til. Men de som jobbet der var ferdige og skulle gå hjem, og da måtte naturlig nok jeg også ut. Jeg hadde ikke sjangse til å kjøre hjem i ett strekk. Selv om det bare er et lite kvarter hjem fra sykehuset. Det brant sånn i kinn, panne, nese og hake, at jeg var nødt til å ta en pitstop hos noen venner, og få låne noe frossen mat (i mangel på kjøleelement eller isbiter) til å avkjøle ansiktet med. Jeg tror jeg klarte å tine opp hele pakka på det kvarteret jeg var innom. Så var det resten av hjemveien, og jeg måtte ringe min bedre halvdel og be ham gjøre klar ispose til meg, og stå klar med i døren. Jeg klarte ikke snakke når jeg kom hjem engang - ikke før jeg hadde fått kjølt ned litt.

Og dette gjør jeg frivillig. Jeg skal inn igjen om 3 måneder. Da vet jeg i det minste hva jeg går til.

Det ble ikke mye søvn i natt, jeg våknet med ujevne mellomrom med brennende smerter, og hadde ispose klar ved sengen. Jeg skulle til Stockholm grytidlig i dagmorges, og om det var laserbehandlingen som tok tankeevnen min eller hva det nå var, klarte jeg den prestasjonen å stille klokka feil og stå opp en time for tidlig. Jeg liker alltid å være tidlig ute, men dette ble litt i overkant. Planen var å stå opp 04:50, taxi var bestilt til 05:30. Når jeg ringte og etterlyste taxien, og sentralen opplyste meg om at klokken bare var 04:30, holdt jeg på å gå i bakken...

Jaja, jeg fikk ikke sovet noe mer, men slukna på flyet. Skyways heter flyselskapet og er eneste flyselskap som flyr direkte Stavanger - Stockholm. Høres mer ut som en dårlig TV-Norge serie, og jeg var noe skeptisk. Vi var 6 mann ombord i flyet, og da var flyet halvfullt ...

Anyway, nå er jeg i Stockholm hvor jeg skal være til fredag kveld. Smerten i ansiktet har gitt seg nesten helt, men jeg ser ut som en dårlig stekt kjøttdeig, rød og hoven som jeg er. I tillegg må jeg smøre meg i ansiktet - hver dag det neste halve året ihvertfall - med solfaktor 50! Det blir jo bra når jeg skal til Egypt i påsken....

Jeg håper bare at resultatet blir såpass at det føles det var verdt det!

søndag 15. januar 2012

Påskeferie bestilt!

Tror nok definitivt jeg skal klare å kose meg ei uke her i påsken!


Med sol & varme, 5 bassenger, all inclusive med både buffetrestauranter og a la carte - orientalsk, asiatisk, italiensk og kjøkken med inspirasjon fra Middelhavet, spa med jacuzzi, dampbadstu og diverse behandlinger osv osv.

Jeg har aldri vært i Egypt tidligere, så det blir et spennende, nytt bekjentskap!

Gleder meg stort, og heldigvis er det bare to måneder til påske!

Luxus

Dette har vært en skikkelig luxushelg på hotell med spa, lunsj, middag, overnatting og frokost. Skikkelig avslapping og bare kos-kos-kos!

Det var ikke lange turen jeg var på - ikke lengre enn ut til Sola Strand Hotell. Selv om det bare var et kvarter hjemmefra, føltes det somom jeg var på ferie!

Starta med lunsj ved ankomst hotellet. Kanonbra buffet - med massemasse godt. Etterpå var jeg så mett at jeg rett og slett måtte på rommet og slappe av litt. Og det var litt av et rom. Hjørnerom, hvilket betyr diigert, og med flott utsikt over stranden.

Utpå ettermiddagen var det tid for å gå tur på stranden. I solnedgangen. Vakkert. Og bildene ble fine, selv med et heller dårlig mobilkamera.





Så var det rett i velværeavdelingen, med basseng, forskjellige badstuer, frukt og vin. Og ikke minst spa-behandling; nakke og rygg. Er fremdeles ganske øm etter peeling og massasje, men gjett om det gjorde godt.

3-retters til middag, med lakserull med sennepsaus til forrett, kalvestek til hovedrett og en aldeles fantastisk creme catalana til dessert.

En aldeles nydelig og avslappende helg, med andre ord. Som absolutt skal gjentas!