søndag 31. oktober 2010

Halloweenparty

I går var det den tradisjonelle Halloweenfesten hjemme hos oss. Det er femte året vi lager til dette, og jeg synes det er like morsomt hver gang. Gjorde det litt i overkant stressete for meg selv, siden Kina-turen kom ganske tett opptil, men der var erfaringen god å ha. Den gjorde det til at matlagingen gikk som smurt.

I år var vi rett over 20 mann, litt færre enn hva vi bruker å være. Det var noen som ikke kunne komme, noen var syke og i tillegg har jeg sikkert glemt å invitere noen, uten at jeg klarer å komme på hvem ...

Som vanlig serverte vi tapas, i år sløyfet vi etpar retter, og laget noen nye i stedet.


Spekeskinkerullade med urteost og jordbær
Kylling i pesto
Svinefillet med urteost
Sterke kjøttboller med koriander, chili, hvitløk og mango chutney
Asparges med skinke
Dadler med bacon
Gourmetpoteter i pesto
Blåskjell med karri, kokosmelk og ruccola + vinaigraitte til denne
Reker i anis og søtpaprika
Bruchettas
Cornicos
Pesto-brød
Bakt chorizo og tomatbåter
Steikt chorizo i hvitløk
Oliven- og fetaost-sticks
Hvitløksdressing

I tillegg kom Ki med foccacchiabrød, så totalt ble det 17 forskjellige småretter.

Marlene og en venninne hadde hjulpet til med å lage flere av rettene før jeg dro til Kina, så det var bare å ta de opp av fryseren og varme de. De hadde steikt over 500 kjøttboller, vi tenkte det skulle være nok, men så og si alle forsvant – som alltid, sammen med så og si alt av de andre rettene også. Veldig kjekt, for det tyder jo på at gjestene liker maten.

Jeg er imponert over kreativiteten til våre venner, og at alle kommer så flott utkledd. Jeg har tenkt at vi skulle jo ha innført premiering av beste kostyme, men det hadde blitt så vanskelig å kåre noen vinner, så jeg er glad vi ikke har gjort det. Det morsomme er at det er de som mener å ikke like å kle seg ut, som alltid topper!

Det er også morsomt å se - når det lir litt utpå - hvem som er ivrigst på karaoken ...

Nå er det bare å få ryddet huset, og flyttet pynten opp i 2. etasje, til hun som skal ha Halloweenfest i dag.

lørdag 30. oktober 2010

Jetlaged


Etter ganske så nøyaktig 24 timers reise var vi hjemme i Norge igjen tidlig i gårmorges. Selv om det var en fryktelig lang tur med flyskifte både i Bangkok og København, gikk den veldig fint. Fikk sovet store deler av det lange strekket, dermed var mye gjort! Ruta vi tok nedover, via Beijing, var absolutt å foretrekke, for 11 timer fra Bangkok til Køben er litt i overkant av hva jeg synes er greit – selv med sovepiller.

Purseren på flyet på det lange strekket, en eldre herre fra Nord-Norge, var av det morsomme slaget, om enn ganske ufrivillig tror jeg, og det gjorde at vi fikk oss noen gode lattere på turen. At han, da vi var fremme i Køben, ba oss hilse – først til Egersund, noe som kjapt ble rettet til Jørpeland, var noe forskrekkende – det var en tilfeldighet jeg syntes var litt vel nifs! Vi hadde jo ikke vekslet et eneste ord med han underveis...

I København møtte vi Grete Faremo og det Montenegriske landslaget i håndball, uten at jeg ble starstruck, og var faktisk IKKE borte og fikk autografer eller bilder. Det sier vel litt om hvor sliten jeg var...!!!

6 timers tidsforskjell er ganske så mye, og utover ettermiddagen sleit jeg med å holde meg våken stort mye lengre. Men med mye som skulle gjøres til Halloween, klarte jeg meg til litt over ti. Da var det ingen bønn, og jeg sovna som en stein. Kommer nok til å slite litt etpar dager, men synes ”denne veien” er lettere å komme på plass igjen, enn motsatt vei.

Bare jeg ikke sovner fra hele festen i kveld, så skal jeg være fornøyd!!!

onsdag 27. oktober 2010

Siste kveld i Hong Kong

Så var eventyret nesten over for denne gang. Er på hotellrommet nå, og holder på å pakke.

Turen ble på en måte avsluttet i dag - med stil. Vi hadde bestilt bord på Nobu, en av mine absolutte favorittrestauranter. Vi fikk vindusbord med panoramautsikt mot Hong Kong Island og nøt verdens beste sushi mens solen gikk ned og mørket seg på, samtidig som lysene ble tent over på andre siden.


I morgen er det tidlig opp og på messe, og om kvelden setter vi oss på flyet hjemover. Med oss har vi mange utrolige og morsomme minner! Turen hjem går via Bangkok og København - en reise på godt over 20 timer totalt. Heldigvis er det nattflyving, så forhåpentligvis får vi sove det meste av turen - ihvertfall det meste av det lange strekket.

Tiden har fløyet her nede, samtidig som jeg føler det er lenge siden jeg dro hjemmefra, og jeg lengter veldig hjem nå!

27/10 2010


Today, it has been one year! A long year, yet at the same time a short year. So far it has been the only year, but sadly it will not be the last year. Today, it has been one year, without you!

To the world you may be one person, but to one person you may be the world...


Miss you loads!

tirsdag 26. oktober 2010

Guangzhou

Der var vi tilbake i sivilisasjonen i Hong Kong, etter å ha vært mer eller mindre avskåret fra internett i 3 dager. De fleste nettsider var blokkert inne i Kina, så det var ikke mye vits i å dra med seg pc’en inn!

Toget inn tok to timer. Helt greie tog! Det var det en hel del kø-ståing og kontroll både før avreise i Hong Kong, og ved ankomst Guangzhou, med sjekk av visum, pass, billetter, bagasje som skulle scannes og skjemaer som skulle fylles ut. Men ikke fullt så gale som jeg husket det fra da jeg fløy inn i Kina sist gang, heldigvis.

Om jeg syntes Hong Kong var en stor by, var Guangzhou MYE større. Den er gigantisk! Hotellet var ENORMT, med totalt 38 etasjer, og forskjellige heiser som gikk til de forskjellige etasjene.


Vi fikk rom i 17. etasje – ut mot elva og den mest fantastiske utsikten, med broer og båter og høyhus badet i lys i forskjellige farger om kveldene. Det er enda mer lys her enn i Hong Kong, og ganske uforståelig at det til tider er strømkrise i landet, og at de da heller stenger ned strømforsyningen til en fabrikk, enn å slukke den fargede flombelysningen i for eksempel den gigantiske TV masten vi kjørte forbi på veien fra stasjonen og inn til hotellet.


Middagen ble veldig enkelt tatt på en uterestaurant like bortenfor hotellet, som forresten hadde noe så merkelig på menyen som Foie Gras Pizza. Selv om jeg elsker foie gras, tørde jeg ikke prøve den.


Etterpå var det rett i seng. Selv om jeg sov på toget på veien inn, og selv om det ikke var den lengste turen, tar det på å reise, og det var ikke noe problem å sovne igjen klokka elleve.

Og søndag morgen våkna vi til den nydeligste soloppgangen litt før klokka syv!


Så var det å fikse billett til messa, og det fikk vi gjort på hotellet. Heldigvis gikk det shuttlebuss fra hotellet til messa, så det var enkelt og greit å komme seg til og fra – om du bare husker hvilken inngang du kom inn, og hvor bussen til ditt hotell står.... Messa var ENORM! Jeg har aldri sett noe lignende! Med flotte bygninger og utearealer.

Vi gikk i ett i over 7 timer, og da var det deilig å komme tilbake til hotellet og hoppe i bassenget – og så få fotmassasje. Eller; deilig og deilig. Både Ingrid og jeg hadde fått gnagsår etter all gåingen, og massasje med salt var kanskje ikke det smarteste. Snakk om å strø salt i sårene! Det svei – lenge!!!

Ingen av massørene kunne engelsk overhode, så det gikk på tegnspråk og prøving og feiling og fnising og latterkrampe, hos Ingrid og meg, spesielt når – slik vi forsto det – Ingrids massør ville at hun skulle ringe ham når vi var tilbake i Hong Kong... Vi kunne liksom se for oss hvordan den samtalen ville ta seg ut... Bedre ble det ikke når vi fortalte at vi skulle spise middag etter massasjen, hvorpå massøren forklarte at han nesten ikke hadde spist den dagen, en tydelig invitasjon til å bli med på middagen. Det ble så intenst at min massør ble helt stram i masken, mens jeg begynte å frykte for å la Ingrid være alene på rommet i natt! Vi har jo hatt en lite ”misjon” om å finne Ingrid en mann her nede, men vel .... kanskje ikke akkurat på denne måten.... eller ham, for den del! Fnisende gikk vi inn i heisen, og fikk dermed alle de andre der inne til å le – enten med oss eller av oss. Vet er litt usikre på akkurat det.

Middagen ble også minneverdig... Vi var såpass trøtte og slitne at vi ikke orket gå ut, så vi gikk ned i restauranten på hotellet. Den største restauranten, og vi fikk den rett og slett helt-helt for oss selv.


Vi hadde minst 16 servitører bare på oss, ikke en av de snakket engelsk. De kniste og vi kniste og prøvde å forklare... og kniste enda mer. Det hadde vært bryllup der tidligere på kvelden, og dekorasjonene hang oppe ennå. Vi følte oss veldig alene der, noe som vel må sies og være en uvanlig følelse inne i tjukkeste Kina!

Vi prøvde å bestille hvert vårt glass med vin, men det gikk ikke. Vi måtte ta en hel flaske - og den fikk vi servert oppi glasset én munn av gangen. Sysselsetting på høyt nivå, med andre ord.


Maten - som forøvrig kosta 48 RMB per person (kinesiske penger - litt under 40 i norske kroner) kom pø om pø, og servitørene stilte seg opp for å se på oss når vi spiste. Og lo av oss! Jeg hadde gangsperr i både mage og kjeve da middagen var over, så mye hadde jeg ledd. Maten vi fikk var veldig god, men opplevelsen enda bedre.

Mandag morgen startet grytidlig med fabrikkbesøk uti ”provinsen”, med påfølgende omvisning på en restaurant like ved – som hadde slanger på menyen. Slangene lå oppi en kasse ved inngangspartiet. Ganske glad for at jeg ikke skulle spise middag der om kvelden. Etterpå dro vi på messa. På vei hjem igjen derfra hadde jeg en av de aller verste bilturer noensinne, hvis jeg ser bort fra bilturene i Bangladesh for 4 år siden. Vel kjører de gale her nede - ingen regler gjelder, verken rødt lys, fotgjengere, fartsgrenser eller noe - og jeg kan veldig godt forstå at du er nødt til å ha kinesisk førerkort for å få lov å kjøre bil her - men denne sjåføren tror jeg må ha vært ekstra gal. Du snakker om å kjøre somom du har stjålet både bil og bensin. Det var tuting og svinging og tråkling og bremsing, og alt dette i en sinnsyk fart. Tilogmed bremsingen! Det som er nødt til å ryke først på en kinesisk bil, må være bremsene, og hornet! Sjåføren pratet i telefonen mens han kjørte - og han var rasende på den i andre enden. Vi formelig hørte hvordan fråden sto i kjeften på han - mens han sjonglerte avgårde mellom de 4 veibanene i rundt 150 km/t. Setebelte fantes ikke, både Ingrid og jeg sank lengre og lengre ned i setene og det var såvidt jeg klarte å brekke fingrene løs fra grepet om dørhåndtaket da vi var vel fremme. Tror det er den lengste halvtimen jeg har hatt på veldig lenge! Det er forøvrig ikke tillatt for menn å sitte i passasjersetet foran i kinesiske taxier (ihvertfall i Guangzhou). Det er det kun kvinner og barn som har lov til. Litt snodig! Og det var jerngitter mellom framsetene og baksetene. Hadde jeg bare tørd å slippe taket i håndtaket skulle jeg tatt bilder, men den gang ei, altså.

Vi orket ikke gå ut for å spise denne dagen heller, men gikk på hotellrestauranten. Det var andre mennesker i restauranten denne dagen, men det var ingen tvil om at de husket oss igjen ... Vi bestilte duck in pancakes, og her ble den servert med vårløk og chili i steden for vanlige vårløk og agurk, ikke helt det samme for en som er ”veldig vant” ...

De kunne forøvrig veldig gjerne tatt av hodet på anda før de brakte den inn til oss, men godt var det likevel!

Utpå kvelden fikk jeg meldig fra Ingrid om å se ut vinduet, og der kjørte det båt etter båt i en lang parade forbi på elva like ved oss. Jeg talte over 30 digre båter – alle med enorme, belyste juledekorasjoner i allslags farger.


Nå er vi altså tilbake i Hong Kong. Eller HJEMME igjen! Slik føles alltid Hong Kong. Som Hjemme! I kveld har jeg håp om en liten shoppingrunde. Må jo ha noe med hjem igjen til de hjemme som forhåpentligvis savner meg like mye som jeg savner dem!

Jeg er forresten alltid på jakt etter morsomme skilt når jeg er i Kina, har ikke funnet så mange til nå, utenom de tradisjonelle ”pass hodet”-skiltene, når det faktisk er skiltet de advarer mot, men det var slått opp etpar med mindre heldige formuleringer i garderoben til svømmebassenget på hotellet i Guangzhou:

fredag 22. oktober 2010

Luxus!

I dag har vi hatt en liten bit luksus!

Vi var ferdig på messa for dagen og tilbake på hotellet klokka seks, og da var det akkurat tid til å sjekke mail + ta en dusj, før det var ut på middag med Anne. Jeg fikk bestemme restaurant, og da ble det Peking Garden i Tsim Sha Tsui. Vi tok "flyktningebåtene" Star Ferries over til Kowloon, og jeg fikk min etterlengtede duckinpancakes!

Hong Kong Island i mørket, sett fra Kowloon-siden, er helt utrolig vakkert!


Under middagen fortalte Anne, som er endel mer kjent i Hong Kong enn oss, om bar Felix på The Peninsula, og det ble - uten så veldig mye nøling fra noen - bestemt at vi skulle ta "desserten" der etter middagen.


The Peninsula er et av verdens mest lukseriøse hotell. Helt i toppen er bar Felix, hvor den verdenskjente interiørdesigneren Philippe Starck har stått for interiørdesignet. Stedet var intet mer enn breathtaking.


Vi tok heisen opp i 26. etasje, og hadde hver vår Frozen Margarita der, med Hong Kong Island i bakgrunnen. Det var nesten romantisk! Og selv om jeg ikke helt følte meg hjemme der i all luksusen, er det utrolig kult å ha vært der!

I morgen tar vi toget inn til Guangzhou i Kina. Det blir spennende!!! Og garantert ikke like lukseriøst!

torsdag 21. oktober 2010

Shopping!

Det ble ingen duck in pancakes i kveld likevel! Oppi alt "kaoset", som sikkert KUN vi føler som kaos, valgte vi ikke å dra så veldig langt fra hotellet for å spise. Vi er sikkert bare overnervøse, men likevel...

Vi dro ned til Times Square og fant etter litt leting en veldig veldig autentisk kinesisk restaurant der i området i stedet. Kun lokalbefolkning, veldig kinesisk (naturlig nok, siden vi er i Kina...!) med store runde bord, masse kakling og nærmest flombelysning. Fant til slutt tre retter som vi håpet var spisende, og som vi skulle dele; Kylling og cashewnøtter, brasert gås og and i sitron. Den første var totalt uspiselig. Kyllingen var nærmest rå - men cashewnøttene var gode. Gåsa var OK nok, men vinneren var anda. Selvfølgelig! And er alltid godt. Tror jeg. Litt uvant å bare spise med pinner, men noe valg hadde vi ikke. Vi ble ihvertfall mette!

Før vi dro hjem til hotellet igjen, var vi innom etpar butikker, og jammen fant vi ikke noe å shoppe også!!


Jeg har allerede begynt å forberede meg på hjemreisen og snøkaoset som venter hjemme!

Mens vi venter på Megi ...

Pillen slo inn så det suste! 8 timers sammenhengende søvn betyr frisk og opplagt til første dag i feil tidssone.

Dagen starta med å prøve å få visum til Kina. Dama bak skranken himla med øynene, og forklarte i øst og vest om denne Megi, tyfonen eller syklonen eller hva det nå er de venter på, at den kanskje ville slå inn i dag. Hvis den slår inn, vil det være den kraftigste på 100 år. Hm.... Ingen av byggene rundt her er over 100 år gamle... lurer på hvordan de høye bygningene vil tåle det... Godt vi har rom i 2. etasje, og ikke i 25... Uansett: Dersom den slår inn, vil altså ALT stenge, og dermed vil vi ikke få passene våre igjen før på mandag. Greit nok! Slår den inn, så tror jeg uansett at vi dropper selve reisen inn til Kina. Tar ingen sjangser. For sikkerhets skyld har vi reservert rommene våre her i Hong Kong til de dagene som vi egentlig skal være i Kina, sånn i tilfelle... Men forhåpentligvis vet vi mer i kveld – eller i natt – eller i morgen!

De tar ihvertfall forholdsregler her, det skal de ha. Det var litt vind borte i New Territories i dagmorges, og dermed stengte de hele taubanen som går der. Og utenfor hotellet har de lagt ut sandsekker for å lede vannet bort fra inngangspartiet. Men det har ikke regnet en eneste dråpe i hele dag!


Og da vi kom på rommet i ettermiddag, var denne informasjonsfolderen blitt lagt på senga... Jeg vet veldig lite om slike ting, men at det virker alvorlig, er det ingen tvil om!

Folk hjemme vet sikkert mye mer om hvordan situasjonen er her nede enn hva vi gjør, så send meg nå endelig en tekstmelding om dere hører på nyhetene at det skjer noe!!!


Ellers ble dagen brukt på messa. Mange tusen skritt! Mye vas å se, men også endel kjekke ting! Trillekofferten vi hadde med oss var god å ha! Var hjemme fra messa litt før seks, og så var det å gå gjennom dagens jobbmailer.


I kveld skal vi ut og spise duck in pancakes – Chinese style! Jummi! Hvis ikke Megi kommer og alt plutselig stenger, da ...

onsdag 20. oktober 2010

Endelig! Tilbake i Hong Kong ...

Endelig fremme på hotellrommet i Hong Kong etter over 20 timers reise. Turen gikk veldig fint, det var ganske greit med et flybytte i Beijing etter 8 timers strekket. Det gjorde turen mye kortere, liksom. 8 timer er MYE bedre enn 12! Definitivt!

Så ingenting av muren når vi lettet/landet i Beijing. Det var tjukk tåke og umulig å se noentingsomhelst. Litt trist, menmen!

Geniene hadde bestilt hotellrom med inkludert henting på flyplassen, noe som absolutt ikke er det smarteste vi noengang har gjort. Det viste seg at skyssen var en shuttlebuss og skulle innom flere hoteller - og det midt i tjukkeste rushtrafikken. Bussen tok nesten like lang tid som flyturen fra Beijing til Hong Kong...

Det ble ikke så veldig mye søvn på veien hit, ikke lett å finne noen god sitte-sovestilling i et flysete, og det er rart hvor vondt det går an å få i røven av å sitte, men etter endelig å ha kommet frem til hotellet og har fått i meg noe middag, er jeg overraskende våken og gira.

Middagen ble i all enkelhet inntatt på hotellets restaurant klokka ni lokal tid. Den var overraskende god - de hadde stekt foie gras på menyen, og da var jo jeg strålende fornøyd.


Nå er det leggetid og velsådet, men jeg er lysvåken... Har puttet i meg en sovepille og håper den slår inn fort.

I morgen blir det å prøve å skaffe seg visum til Kina, finne ut eksakt hvor vi befinner oss, og så gå på messe. Blir kjekt!

mandag 18. oktober 2010

Reisefeber ...

Så sitter jeg her – full av reisefeber. Tror aldri jeg kommer til å få sove i natt. Jeg er ferdig pakket, min svigerinnes hjemmestrikkede ullsokker, ullskjerf og pute er funnet frem, det eneste som gjenstår nå, er å gå gjennom det jeg har pakket en gang til, og ta bort halvparten... Jeg må jo ha plass til noe ekstra på hjemveien, for forhåpentligvis blir det litt shopping på turen!!

I morgen ettermiddag drar jeg til Kina. Det er nesten 3 år siden jeg var der sist. Jeg gleder meg noe sykt til å komme tilbake til Hong Kong, men gruer meg til selve reisen, og gruer meg til å være så lenge borte fra mine kjære.

Denne gang skal jeg reise via Beijing, men får dessverre ikke tid til noen stopover. Skulle så gjerne sett den Forbudte By og Kinesiske Mur, men det er 3 messer som skal rekkes i løpet av de 8 dagene jeg har der nede. Jeg håper jeg får sett Muren fra lufta, i det minste.

Først skal jeg ha 3 dager i Hong Kong, før jeg tar toget inn i Kina, til Guangzhou. Der skal jeg også være 3 dager, før jeg vender tilbake igjen, og har 2 dager i Hong Kong. Hjemreisen går via Bangkok. Skulle veldig gjerne hatt en stopover der også, men må jo hjem til Halloween! Det ”krever” både de små og store hjemme.

Hong Kong er en fantastisk by. Det lille jeg har sett av den, ihvertfall. Har vært der 3 ganger tidligere, men har aldri hatt tid til å se stort av byen. Det er messegåing fra tidlig om morgen til sene ettermiddag, så er det gjennomgang av mailer, og så er det kveld og mørkt.


Det som skiller dagene fra hverandre, er restaurantene og maten. Jeg har med endel visittkort fra tidligere besøk, og har 3 restauranter på listen min som er ”MUST”. Ene er NOBU – verdenskjent, himmelsk god sushi, den andre er Stonegrill, med sin fantastiske Kobe-steak, og tredje er en liten, privat klubb hvor de serverer det jeg tør påstå er verdens beste foie gras. Duck in pancakes, Chinese style må jeg nok også få med meg. Håper bare at reisefølget mitt er med på mine planer...!

I Guangzhou har jeg fått høre at det skal være en utfordring av de sjeldne å få tak i etende mat for vestlige folk. Har aldri vært i den byen før, og har fått anbefalt å ha med et lager med Snickers og peanøtter. Vel, det gjenstår nå å se om de i det hele tatt slipper meg inn i Kina... Har ikke fått visum ennå, tenkte å få fikset det når jeg kommer på hotellet på onsdag. Med alt dette styret rundt fredsprisen, vet man aldri hvordan man blir tatt imot. Men satser på at det går greit.

Et nytt element som dukket opp nå sent i kveld, er en tyfon som er på vei inn mot Kina og Hong Kong... Ikke så veldig fristende å dra ned til komplett kaos, så vi får nå se hva som skjer i løpet av dagen i morgen!

Wish me luck!

lørdag 16. oktober 2010

Stokkavannet uten hjertet i halsen ...

I dagmorges fikk jeg en melding fra Aina, som lurte på - siden jeg trengte mange skritt - om jeg ville være med å gå tur rundt store Stokkavannet. Det ville jeg såklart, det er en kjempefin tur, så etter junior var ferdig med dagens sjakkparti, tok vi ut.

Jeg har det med å irritere meg over ting, og som kjent er syklister noe jeg irriterer meg ENORMT over, ref innlegg og disputt med min venn Presten, på Facebook. Dagens runde rundt Stokkavannet viste at jeg er langt i fra alene om akkurat det. Rundt hele vannet var det hengt opp plakater fra "Full Fart Syklistene" / Stokkavannet uten hjertet i halsen - med mer eller mindre latterlige "syklist-kommentarer":






Herlig - og jeg er så hjertens enig! Det ble en morsom tur, med jakt på den morsomste plakaten. Gøyal "prank" for en som har blitt kalt "sykkelhater"!

Vi så både rådyr og ekorn også på turen. Koselig!


Best av alt, så langt i dag er jeg oppe i 15000 skritt!

fredag 15. oktober 2010

Sjakk Matt

Etter å ha satt opp nesten 40 (!) sjakkbrett på onsdags kveld til Stavanger sjakkfestival som spilles denne helga, og dermed endelig lært meg hvor de forskjellige brikkene skulle stå på brettet (!), - og etter x antall timer i diverse sjakklokaler som tilskuer de siste årene, følte jeg meg i kveld såpass ovenpå og sikker på at jeg virkelig kunne sjakk (!), og utfordret sjakkguruen her i huset til duell.


Jeg fikk valget om å spille med eller uten klokke, jeg valgte uten. Og så fikk jeg tildelt sort. Greit nok for en utfordrer. Det var høflig håndhilsing og presentasjon og lykkeønskninger. Ordentlig skulle det gjøres.

Hvit startet offensivt med bonde E2 til E4 som jeg glatt speilet, hun fortsatte med løper til G1 til F3 som jeg også speilet, men deretter var jeg on my own. Og deretter gikk det bare en vei. Og det VELDIG fort! På under fem minutter hadde jeg kun konge og en bonde igjen...

Eneste positive jeg kan klare å dra utav det, er at jeg så hennes matt før hun gjorde det selv.

Jeg tror jeg skal holde meg til KUN å sette opp brett i fremtiden. Og å være heiagjeng. Så kan hun ta seg av selve spillingen!

tirsdag 12. oktober 2010

Til orientering ...

Det var like stress som jeg fryktet, dette "Aktiv-med-jobben"-opplegget. Men; har man sagt A, så får man også si B - og fullføre. Så jeg går og jeg går og jeg går. Så og si hver ettermiddag trasker jeg rundt oppi Sørmarka, for å få nok skritt.

Og innimellom må jeg inn på www.aktivmedjobben.no og registrere hvor mye jeg har gått siden sist. Det ser faktisk ikke så galt ut, sånn vel en tredjedel uti konkurransen!

Jeg satte meg et mål før jeg begynte, og det var å "gå til Lyngdal" i løpet av perioden. Nå ble ikke det fullt 7000 skritt om dagen, så jeg måtte endre det til Farsund i steden.

Fra Stavanger til Farsund er det 168 km, eller ganske "nøyaktig" 224 487 skritt. For å nå målet, må jeg gå 7 242 skritt til dagen - altså bittelitt over det vi "må" gå per dag.

Jeg har til nå gått 100 522 skritt totalt, hvilket vil si 9 138 skritt per dag i gjennomsnitt siden vi startet. Jeg ligger dermed litt foran skjema.


Den lilla streken er strekningen jeg har gått. Den oransje figuren er der hvor jeg skulle vært, etter det oppsatte målet - den hvite er der hvor jeg "er" i dag.

Forøvrig kan jeg nevne at jeg er en av dem som har gått færrest skritt av de som er med på dette her på kontoret, og drar dermed ned gjennomsnittet for de andre ...

Og det er forresten fremdeles lenge igjen ...

søndag 10. oktober 2010

Homemade !!

Lenge har den absolutte favorittmaten min vært crispy duck in pancakes. Det er så himmelsk godt at jeg får abstinenser om det går for lenge mellom hver gang jeg spiser det. Uheldigvis er det ikke så mange kinarestauranter i Norge som serverer det, uten at du må være minst 4 mann, og bestille det to dager i forkant - og betale for det i dyre dommer. Her i Stavanger er den heller dårlig, har ikke funnet noen som er ordentlig gode i Bergen heller, men i Oslo, på Dinner, er den veldig god. Og dyr. Tror den koster 440 kroner for ei halv and.

I London er det fast tradisjon hver eneste gang jeg er der, å reise til Chinatown og spise dette. Jeg tør påstå at engelskmenn har den allerbeste varianten i hele verden, Kina inkludert!

Her om dagen fant jeg en oppskrift på dette på nettet, og vi bestemte oss for å prøve det ut. Jeg har ikke spist det på fryktelig lenge, og det var defintivt abstinensene som talte da jeg overtalte resten av familien...

And; 1,9 kg til 250 kroner, ferdige løvtynne, kinesiske pannekaker og hoisin saus ble handlet inn. Anden var frosset, så måtte tines først. Det gjorde vi i gårkveld. Når den var ferdig tint, dyppet vi den i ei gryte med fosskokende vann - i 2 sekunder. Der forsvant mye av det ekle fettet. Deretter hang vi den opp i en krok etter nakken, slik at den fikk henge og dryppe av seg over natta.

I dagmorges tok vi den ned, laget til en blanding av 1,5 dl vann som vi rørte ut 1 ss salt og 1 ss sukker i, og gned anda inn med dette. Så blanda vi 2 ss honning ut i 1,5 dl vann og helte over. Overskuddsvannet tømte vi ut, og la så anda til tørk på kjøkkenbenken - i maaaange timer. Den skulle ligge sånn til skinnet var tørt som papir. Det hadde ikke vi tid til - skulle tross alt ha tid til å spise den og - så vi jukset litt, og satte den inn i stekeovnen. Temperatur: 35 grader, og med døren på gløtt slik at fukten slapp ut.

Når det var gjort var det klart for steking. 200 grader med brystsiden ned først i 20 minutter. Så var det å snu anda, slik at brystsiden lå opp. Slik ble den stekt i 2 timer og 20 minutt. Etter 70 minutt, ble varmen skrudd ned til 180 grader.

Resultatet ble aldeles perfekt sprøstekt and!!!


Anda fikk hvile i ti minutter før det ble kalt inn til middag, mens vårløk og agurk ble kuttet. Så ble kjøttet strimlet med to gaffler og de ferdige pannekakene og hoisin sausen ble oppvarmet i microen.


Det var akkurat så godt som jeg hadde ønsket og håpet det skulle være. Og så enkelt som det var! Definitivt noe vi skal lage flere ganger!

torsdag 7. oktober 2010

Synske evner og spådommer ...

Jeg fikk opp denne annonsen på pc’en min her om dagen:


Interessant!

Tenk, at det går an å lese i et menneskes hånd om denne kommer til å bli rik. Det er ganske enkelt fantastisk. Hvis jeg hadde hatt den evnen til å kunne lese det – tenk hvor rik JEG kunne blitt da?

Jeg har blitt lest i hånden en gang – bare for moro skyld, og uten å betale for det. Det var sist jeg var i Kina, og hun som leste i hånden min var ei dame fra Taiwan, som var med i reisefølget mitt. Hun drev ikke med dette til vanlig, men kunne det, mente hun.

Hun kunne, uten å ha møtt meg før, fortelle meg hvor gammel jeg var, når jeg hadde gifta meg og hvor mange barn jeg hadde. Hun så også at jeg levde et godt liv! Alt dette visste jeg jo egentlig fra før, og trengte ikke henne til å fortelle meg det! Så kom det interessante: Hun kunne lese i MIN hånd, at min mann – som satt hjemme i Norge og som hun aldri hadde møtt - kom til å bli veldig, VELDIG rik! Ganske så imponerende.

Jeg sitter mest og lurer på NÅR denne spådommen skal tre i kraft – og ikke minst hvordan den vil gå i oppfyllelse. For det finnes ikke tvil i min sjel om at damen kunne sine saker, og snakket sant ...!

onsdag 6. oktober 2010

Hockeymom ...


Så var jeg blitt hockeymamma også. Poden på syv har en kompis som har spilt hockey i mange år allerede, og min sønn har tydelig blitt endel farget av ham. I tillegg har faren hatt han med seg på noen Oilers-kamper, og det har visst vært kult. Ikke at jeg kan forstå akkurat det.

Han har lenge spurt om å få begynne på hockey – i over et år, faktisk, men jeg har kommet med andre forslag om hva han heller kunne prøve. Først sendte jeg han på sjakk; storesøsteren elsker jo sjakk, så kanskje det lå noe i genene der? Overhode ikke. Etter tre ganger var det slutt. Det var kjeeeedelig! Så foreslo jeg dans. Han er jo så glad i å danse. Han lo av meg da, poden, og faren så på meg somom jeg hadde tørna... Men etter en stund sa han at han godt kunne gå på dans – men kun hvis de andre kompisene også skulle det. Det skulle de jo ikke. Så prøvde vi med Speideren, det hadde han veldig lyst til, men vi fikk ikke plass. Så kom kompisen med informasjon om hockeyskole...

Jeg kan ikke i min villeste fantasi forestille meg at det skal være noe for ham. Lille, forsiktige, sarte gutten min... Hockeyspillere er tøffe og beinharde – og det finnes ingen egenskaper i nærheten av det hos min sønn. Vel har han fått slått ut begge fortennene sine, men det har vært uhell !!! Helt sikkert!!!

Jeg har vært på én hockeykamp i mitt liv, og det var ingenting med de timene jeg tilbragte der, som fristet til gjentakelse. Ikke så jeg pucken og klarte derav ikke følge med i spillet. Forsåvidt så forsto jeg ikke så mye av hva som foregikk der nede i det hele tatt. Boring! Og så slåss de jo alltid, hockeyspillerne. Jeg husker med gru den gangen jeg tilfeldigvis havna ved siden av en veldig så taletrengt Enio Sacilotto, som da var Oilers-trener (ikke at jeg ante hvem han var, men han presenterte seg, må vite), på flyet hjem fra Oslo. Han lurte på om jeg var interessert i hockey... ”But they always fight”... var mitt temmelig så famøse svar på det. Awww!

Jeg visste ikke at poden kunne gå på skøyter engang, jeg. Det kunne han såvisst ikke sist jeg så ham på isen. Men han var med noen naboer på isen i vinter, og de hadde visstnok lært ham. Påsto han.

I går var altså Dagen. Hockeyskolen startet. Faren rakk det akkurat – det får være hans greie. En slags far/sønn ting. Jeg ser liksom ikke for meg at jeg skal ikle meg thermodress og bli med i ishallen for at poden skal på trening noengang. Og guttene kom hjem – minstemann helt i 100. Det hadde vært superkjekt, og han hadde blitt flytta rett opp i gruppe 2 (det var visst positivt!) til neste trening, som forøvrig er lørdag morgen kl 09:40....

Jøss, det er alt jeg kan si!

I USA er visst det å kalles hockeymom en hedersbetegnelse. Jeg er vel heller skeptisk!!!

søndag 3. oktober 2010

Klenodium

På konserten i går hadde jeg med meg CDcover som jeg håpet å få signert, men jeg glemte både det - og å handle merchandise. Typisk!!

På vorspielet hadde imidlertid litle-Morten med seg et lite klenodium til meg:

I 1997, leeenge før jeg skjønte noe om "skikkelig musikk" hadde Theatre of Tragedy konsert på Jørpeland. Litle-Morten var på denne konserten, og fikk tak i setlisten, som han etter konserten hadde fått signert. Han mente jeg tok mye bedre vare på slike ting enn han, derfor fikk jeg den av han.




For meg, som er veldig glad i "slike ting", var jo dette hinsides bra! Utrolig kjekt å ha i "samlingen"!

Oppvarmingsband for ToT på denne konserten skal visstnok ha vært Tristania - i SIN spede begynnelse! Må ha vært et hinsides bra sted å være; på Jørpeland, 24. mai 1997!

ToT - The Final Gig - Ever !!


Så var et kapittel slutt! Theatre of Tragedy hadde sin avskjedskonsert på Folken i går kveld.

Jeg er "relativt fersk" innenfor denne musikksjangeren! Eller, som ♥JK♥ ville sagt: relativt fersk med musikksmak overhode. Jeg begynte ikke å få øynene opp før ♥JK♥ sendte meg den første Elusive-CD'en, addressert til ”Eros Ramazzotti fanclub Norway”... Veien har gått til siden det, og jeg har derfor bare fått med meg 3 konserter med ToT. Det kjennes som altfor få! Men... lite å få gjort med det nå, det var bare å nyte kvelden!

Jeg hadde trodd at Folken skulle vært utsolgt. Helt fullt var det imidlertid ikke, selv om det var mye folk - og veldig mye kjente, bl.a. på disse to skjønneste (!) og flinkeste (!) karene;


Jeg hadde egentlig håpa at karen til venstre sto på scenen heller... Han lova imidlertid at det ikke skulle bli så lenge til jeg skulle få se ham på en scene igjen... Så Tommy: Jeg venter spent...!! ;-)

Det ble en veldig fin kveld, en utrolig bra konsert med alle de "rette" sangene! Og når de spilte den aller, aller siste sangen som ToT, var jeg sikkert ikke den eneste som sto med en liten klump i halsen.


Så om de om etpar års tid finner ut at de savner det, og vil gjenta kvelden fra i går, så stiller jeg!